2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Csányi: Tudni kellene viselni a következményeket

2015. április 25., szombat 13:58, frissítve: szombat 20:23

A Csányi Alapítvány tízéves fennállását ünneplik ma a telki labdarúgó-akadémián. Az alapítvány tehetséges gyermekeket segít az előrejutásban.

Az OTP bank elnök-vezérigazgatója által kezdeményezett Életút Program rendezvényén ma beszédet mond a köztársasági elnök, és ott van a miniszterelnök is. Csányi Sándor az eseményen azt hangsúlyozta: fontos lenne a pénzügyi nevelés kiterjesztése, mert akkor kisebb károkkal járhatna egy brókerbotrány is.

„Általában nem jó az, ha a rossz döntések árát a közösséggel, a banki közösséggel, a költségvetéssel vagy az országgal fizettetik meg. Hozzá kell szoktatni az embereket ahhoz, hogy tudjanak felelősen dönteni és a döntéseikért a következményeket viselni” – fogalmazott az OTP elnök-vezérigazgatója.

Áder: Küzdelmes úton járnak, de soha nem fordulnak vissza

A mindennapi hősiességre tanítja a gyermekeket a Csányi Alapítvány. Ezt a köztársasági elnök mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója által 10 éve létrehozott alapítvány 10. évfordulós ünnepségén. Áder János szerint az itt tanuló gyerekek küzdelmes úton járnak, de soha nem fordulnak vissza. Az államfő beszédében köszönetet mondott a szervezet vezetőinek, valamint tanárainak és mentorainak.

– Az alapítvány nem hord el az útból minden hegyet, nem gördít félre minden sziklát, de ösvényeket mutat, térképet ad, lehetőségeket teremt. Meghívja a gyermekeket, hogy az életútjuk egy fontos szakaszán menjenek együtt, mert úgy mégiscsak könnyebb. Akik ma itt vannak, ezen az úton járnak. Elszánt vándorok, gyűlik tarisznyájukban az útravaló, léptük egyre magabiztosabb, okosabban és tudatosabban élnek, mint nagyon sok felnőtt – fogalmazott a köztársasági elnök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!