2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A közmédiát nem érdekli a Népszabadság megszüntetése

2016. október 9., vasárnap 11:48, frissítve: vasárnap 12:00

Bár a miniszterelnökkel a Kossuth Rádió vasárnapi újság című műsora szombat délután készített interjút, nem kérdeztek rá a napilap felfüggesztésére.

A témára Orbán Viktor magától sem tért ki, a beszélgetés jelentős része az alaptörvény-módosításról szólt. A kormányfő azt hangoztatta: ő maga jegyzi majd a módosítást, amelyet hétfőn nyújt be a parlamentnek. A miniszterelnök a módosítások közül azt emelte ki, hogy az alaptörvény szerint a jövőben csoportos betelepítésre nem lesz lehetőség, csak akkor szerezhet valaki jogot arra, hogy Magyarországon éljen, ha egyedi kérelmét a jogszabályi előírások szerint a magyar hatóságok elbírálták.

Nincs értelme a kormány által tervezett alaptörvény-módosításnak a Magyar Helsinki Bizottság szerint. A szervezet társelnöke, Pardavi Márta a Hír TV-nek azt mondta: bár a parlament csak hétfőn ismerheti meg a pontos szöveget, azt már lehet tudni, hogy a kormány úgy változtatna az alaptörvényen, hogy csoportosan ne lehessen menekülteket telepíteni Magyarországra, de ezt a jogszabályok most sem teszik lehetővé.

„A miniszterelnök által benyújtandó tervezet állítólag azt fogja kimondani, hogy csak a magyar jogszabályok szerint egyéni esetekben elbírált kérelmek alapján lehet Magyarországra telepíteni külföldieket, illetve európai uniós országokon kívül érkezőket. Ha megnézzük, hogy ez a mostani európai uniós menekültügyi szabályokhoz hogy viszonyul, akkor látjuk, hogy igazából az alkotmánymódosítás nem hoz érdemi változást” – hangsúlyozta a szervezet társelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!