2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Vörösiszap: 8,8 millió forintot ítélt meg a bíróság egy házaspárnak

2015. február 19., csütörtök 18:35, frissítve: péntek 11:35

8,8 millió forint kártérítést ítélt meg a vörösiszap-katasztrófa miatt a Fővárosi Törvényszék egy kolontári rokkantnyugdíjas férfinak és feleségének. Az összeget az alperes Mal Zrt.-nek a 2010. október 4-e óta eltelt időszak kamataival együtt kell megfizetnie.

Fuchs Jánosnak meghalt az édesanyja a katasztrófában, ezenkívül autóját, ingóságait és házát is tönkretette az október 4-én a kiáradó vörösiszap. A kolontári férfinak és feleségének több mint négy évet kellett várnia a kártérítésre.

A Fuchs család háza volt a legközelebb a tározóhoz. „A bíróság különös súllyal értékelte a nem vagyoni kártérítés iránti igény elbírálásánál, hogy a felpereseknek az otthonát  teljes egészében elpusztította a vörösiszap, odalett minden ingóságuk, emiatt költözniük kellett. A megszokott környezetet, baráti, társadalomban elfoglalt pozíciójukat ezáltal felhagyva kellett egy új helyre beilleszkedniük” – mondta Salamonné Piltz Judit, a Fővárosi Törvényszék bírója.

„Anyámat nem tudják visszahozni, azt nem lehet megfizetni. De én is nehezen tudtam menekülni, traktorral menekültem meg” – fogalmazott a korábban a Mal Zrt.-nél dolgozó, rokkantnyugdíjas férfi. Fuchs János a társaság vezetőinek és tulajdonosainak felelősségre vonását sürgeti. A megítélt kártérítés miatt is aggódik, mert a Mal Zrt. felszámolás alatt van, így nem biztos, hogy a pénzt megkapják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!