2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Varga: Növekedési pályára kell állítani a gazdaságot

2014. június 3., kedd 10:23, frissítve: kedd 19:42

Ma hallgatják meg a miniszterjelölteket az illetékes bizottságok. A testületeknek véleményezniük kell a miniszteri tisztségre javasolt személyeket.

A bizottsági ülések előtt a kijelölt nemzetgazdasági miniszter azt mondta: folytatná a gazdaság megerősítését. „Gazdasági növekedés megerősítése, munkahelyteremtés, versenyképesség javítása. Erről fogok majd beszélni a bizottság előtt. Úgy készülünk a következő időszakra, hogy a magyar gazdaság egy lendületesebb növekedési pályára tudjon állni, potenciális növekedése erősödjön, és ennek az emberek is érezhessék a hatását a nagyobb létszámú, nagyobb foglalkoztatásban, munkahelyteremtésben, és nyilván a növekvő bérekben is” – mondta Varga Mihály.

Seszták a gázfüggőséget kezelné

A hazai energiaellátás biztosítását nevezte az egyik legfontosabb feladatnak a nemzeti fejlesztési miniszterjelölt a fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán. Seszták Miklós szerint Magyarország gázfüggőségét kezelni kell és fel kell készülni a váratlan külföldi eseményekre is. Seszták Miklós jelölését a bizottság hét igen, három nem szavazat ellenében támogatta.

Navracsics konszenzusra törekedne

Konszenzusra törekedne a külügyekben Navracsics Tibor. A külgazdasági és külügyminiszter-jelölt a külügyi bizottság meghallgatásán hangsúlyozta: szerinte a klasszikus diplomácia mellett egyre jelentősebbé válnak a külgazdasági és a kulturális diplomáciai feladatok. A testület többsége végül támogatta Navracsics Tibor jelöltségét. „A jövő bizonytalan a politikában, én olyan szándékkal lépek hivatalba – amennyiben Önök is megengedik –, hogy négy évig ebben a ciklusban irányítom a Külgazdasági és Külügyminisztériumot” – mondta Navracsics Tibor.

Nincs realitása a halálbüntetésnek

Nincs realitása a halálbüntetés bevezetésének, a tényleges életfogytiglanhoz viszont ragaszkodik Trócsányi László. Az igazságügyi miniszterjelölt a bizottsági meghallgatásán hangsúlyozta: alkotmánybíróként és nagykövetként szerzett tapasztalatait is fel fogja használni miniszteri munkája során. Trócsányi László jelölését nagy többséggel támogatta az Igazságügyi Bizottság.

Balog: A család- és ifjúságpolitika a fő zászlóshajó

Önálló család- és ifjúságpolitikai államtitkárság is lehet a harmadik Orbán-kormányban – jelentette be miniszteri meghallgatásán Balog Zoltán. A kijelölt emberi erőforrások minisztere a kulturális bizottságban azt mondta: mindkét terület kiemelt fontosságú, ezért a jövőben külön igazgatás dönthet a szakmai kérdésekben. Balog Zoltán azt nem árulta el, kik vezetnék az államtitkárságot. A kulturális bizottság alkalmasnak találta a miniszterjelöltet posztjának betöltésére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!