2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Varga azonosulni tud a plakátkampány üzenetével

2015. június 13., szombat 12:16, frissítve: kedd 07:40

Református presbiterként is egyetért a nemzetgazdasági miniszter a bevándorlásról szóló óriásplakátok hangvételével – ezt Varga Mihály mondta a Hír TV-nek.

A tárcavezető szerint a palkátoknak van egy világos üzenete: Magyarország csak azokat tudja befogadni, akiknek az élete veszélyben van a saját hazájában, vagy pedig politikai menekült – a gazdasági menekültek befogadására nincs felkészülve az ország.

„Ez a plakátkampány nemcsak a keresztényeknek, hanem a nem keresztény embereknek is szól, ebből a szempontból a politikai üzenetével, tartalmával mindenképpen azonosulni tudok. Igen, arról van szó, hogy Magyarország jó néhány más európai országhoz hasonlóan ilyen mértékű gazdasági bevándorlást nem tud befogadni, nem tud mindenki számára munkahelyet, munkalehetőséget biztosítani. Ebből a szempontból fontos az az üzenet, amit ezek a plakátok megfogalmaznak. Erről egy vitát kell kialakítani, erről vitatkozni kell, és mindenképpen fel kell hívni a figyelmet arra, hogy Magyarország ebből a szempontból a frontvonalban van” – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

Korábban Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter úgy nyilatkozott: református lelkészként nem ért egyet ezzel a hangvétellel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!