2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Újabb épülettűz Bangladesben

2013. május 9., csütörtök 11:18, frissítve: péntek 11:57

Újabb épülettűz volt Bangladesben. Egy ruhagyár gyulladt ki, a tűzben 8-an meghaltak. A 2 héttel ezelőtti épületomlás halálos áldozatainak száma közben 900 fölé emelkedett.

A lángok egy 11 emeletes épületben csaptak fel, éppen akkor, amikor a hatóságok az építmény biztonságát ellenőrizték. A tűzben rendőrök is meghaltak. A tűz Dakkának ugyanabban a városrészében történt, ahol 2 hete összeomlott egy 8 emeletes épület. A mentőalakulatok még mindig az áldozatokat keresik a romok között. Eddig körülbelül 2500 embert mentettek ki élve. Többen azóta sem találták meg hozzátartozójukat.


Közben hivatalosan is 900 fölé emelkedett a házomlás halálos áldozatainak száma. Emiatt a bangladesi hatóságok megszigorították a biztonsági előírásokat, és 18 textilüzemet zárattak be, mert nem feleltek meg az új szabályoknak. Az ipar 4 millió embernek biztosít munkát, ők adják az ország kivitelének 80 százalékát. A tragédia miatt számtalan bírálat érte a nyugati ruházati cégeket, amiért rendkívül alacsony bérért és veszélyes munkakörülmények között dolgoztatnak Bangladesben. Az Európai Unió a tragédia után közölte, hogy kereskedelmi kedvezményrendszerrel próbálnak javítani a munkafeltételeken.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!