2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tovább harcol a zöld asztalnál a Fradi

2014. szeptember 23., kedd 18:30, frissítve: csütörtök 12:07

Megfellebbezi az elutasított óvást a Ferencváros. A zöld-fehérek szerint a Lipcse elleni női kézilabdabajnokok ligája-selejtezőben a németek időn túl dobták azt a gólt, amellyel kiharcolták a büntetőpárbajt, majd megnyerték a mérkőzést, és BL-főtáblára jutottak. Az Európai Kézilabda-szövetség formai okokra hivatkozva utasította el a Fradi óvását, mert a klub nem jelezte időben szándékát. Az FTC cáfol.

A Fradi szerint időn túl dobták a németek a gólt, amivel büntetőre mentették a találkozót, amit végül megnyertek és a BL-főtáblára jutottak. A zöld-fehérek most a pályán kívül próbálják bizonyítani igazukat. „Azt kérvényeztük, hogy a mi értelmezésünk szerint 34-33-as állásnál a mérkőzés véget ér az automatikus dudaszó megszólalásával, ezáltal ezt a 34-33-as eredményt hitelesítsék, ami a mi BL-be való továbbjutásunkat jelenti” – mondta Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztályának elnöke.

A nemzetközi szövetség azonban formai okokra hivatkozva elutasította az óvást, mivel állításuk szerint a zöld-fehérek a mérkőzést követő egy órán belül írásban nem jelezték szándékukat. Az FTC kézilabda szakosztályának elnöke viszont azt állítja, a mérkőzés után azt a tájékoztatást kapták a zsűrielnökről, aki egyeztetett a nemzetközi szövetség versenybizottságának elnökével is, hogy nem kell leadni egy órán belül az írásos óvási szándékot. „Egy egyértelmű nyilatkozatot adott ki arról, hogy az óvásunkat nem kell egy órán belül leadnunk, hanem másnap munkaidő végeztéig, tehát a hétfői nap 17 óráig kell az EHF-hez benyújtanunk az óvásunkat, illetve az is elismerte írásban, hogy az óvási szándékunknak megfelelő ezer eurót átvette. Ezt követően mi még aznap este elkészítettük az óvási anyagot és másnap 12 óráig e-mailen és faxon is elküldtük ezzel a nyilatkozattal együtt” – hangsúlyozta Jeney Zsolt Ákos.

A Fradi a nemzetközi szövetségnél fellebbez. A klubnál súlyos kudarcként élik meg a történteket, de Elek Gábor vezetőedző ugyanakkor elismeri, a végjátékban csapata is hibázott. „A hosszabbítás utolsó egy percében annyi hibát követtünk el, amennyit természetesen nem lehet. Én nem kezdek bele, hogy jogtalan volt az utolsó gól vagy nem. Igazából ez a mérkőzés a kezünkben volt, ezt megnyertük” – mondta Elek Gábor.


Amennyiben elutasítják a fellebbezést a Ferencváros a BL helyett a KEK-ben folytathatja a nemzetközi kupaszereplését.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!