2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Teherautóba rohant egy vonat Szentesnél

,

2014. március 3., hétfő 16:00, frissítve: kedd 15:26

Kukoricát szállító teherautó ütközött vonattal Szentesnél. Tizenhárman sérültek meg, a kamion sofőrjét mentőhelikopter szállította a szegedi klinikára.

A szegedi tűzoltóság darujával próbálták a vasút baleset-elhárító szakemberei visszaemelni a kisiklott motorvonatot. Huszonöten utaztak a szerelvényen, a mozdonyvezető hiába húzta meg a féket, nem tudta elkerülni az ütközést az átjáróban rekedt kamionnal. „Gyorsfékezést alkalmazva körülbelül 60 kilométer per órára tudta lefékezni a szerelvényt, és akkor következett be az ütközés. A mozdonyvezető a gyorsfékezés után azonnal bemenekült az utastérbe, valószínűleg ez mentette meg az életét. Ő saját lábán, sokkos állapotban hagyta el a helyszínt” – közölte Szabó Anett, a MÁV-Start Zrt. kommunikációs vezetője.

A teherautó sofőrje életveszélyesen megsérült, mentőhelikopter vitte a szegedi klinikára. A többi sérültet a szentesi kórházba vitték. „Tizenkét sérültet szállítottak a kórházunkba, szerencsére túlnyomó többségük, tíz sérült hazamehet. Két sérültet bent tartunk, egyikük sérülése súlyosabbnak mondható, sorozat-bordatörést szenvedett, illetve a lábán van egy törés, őt majd műteni kell. A másik sérültünket megfigyeljük, neki kulcscsonttörése van” – mondta Kalmár Mihály, a szentesi kórház főigazgatója.

A rendőrség tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset okozása miatt indított eljárást, amelyben vizsgálja, hogy a fénysorompó megfelelően működött-e.

Teherautóba rohant egy vonat Szentes és Szegvár között
Fotó: Donka Ferenc / MTI

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!