2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Tarlósék kirúgnak 80 embert, csak még nem tudni, kiket

2015. március 23., hétfő 18:00, frissítve: hétfő 18:51

Nyolcvanfős létszámleépítésről döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A júniusban kezdődő elbocsátásoktól évi 330 millió forintos megtakarítást vár a Főpolgármesteri Hivatal. A létszámleépítést két ütemben hajtják végre: június elsejével 39 álláshely szűnik meg, melyek egy része betöltetlen, októbertől pedig további 41 köztisztviselőnek, ügyintézőnek és fizikai alkalmazottnak mondanak fel.

Tarlós István főpolgármester szerint az álláshelyek csökkentésére azért van szükség, mert a hivatalban ma jóval többen dolgoznak, mint ahány emberre szükség lenne. A Demokratikus Koalíció viszont azt kérte, a közgyűlés csak akkor döntsön az álláshelyek megszüntetéséről, ha már ismertté válnak a részletek.

„Októbertől újabb 41 embert fognak elküldeni a Városházától, a hivataltól, ma az előterjesztés szerint nincs meg, hogy kiket érint, tehát milyen munkaköröket érint ez a létszámleépítés. Most márciusban a közgyűlésnek úgy kellene erről a 47 álláshely megszüntetéséről dönteni, hogy igazából fogalmunk sincs, hogy milyen osztályt, munkaköröket érint ez a döntés” – mondta el Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!