2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szijjártó a Hír TV-nek: Támogatható a határzárás

2015. június 8., hétfő 15:38, frissítve: hétfő 19:31

Támogatja a külügyminiszter a déli határ esetleges lezárását a menekülthullám megfékezése érdekében. Szijjártó Péter a Hír TV-nek azt mondta, aki egy biztonságos tranzitországból érkezik, már nem feltétlenül minősül menekültnek. Szijjártó Péter tárcavezető szerint a bevándorlás kérdését az Európai Unión kívül kell megoldani.

„A migrációs nyomás tekintetében mi továbbra is azon az állásponton vagyunk, hogy ennek a nehéz kérdésnek a megoldása Európán kívül van, legalábbis az Európai Unión kívül egészen biztosan. Ami pedig a konkrétumokat illeti, én azt teljesen legitim felvetésnek tartom, hogy vajon menekültnek lehet-e nevezni azt a személyt, aki olyan országból érkezik hozzánk, amely egyébként biztonságos ország. Tehát azt a törekvését a Fidesz-frakciónak teljesen legitimnek és helyesnek gondolom, hogy oldjuk fel azt a polémiát, hogy egy biztonságos országból érkező ember lehet-e menekült” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Pintér: A rendőrség képes végrehajtani

Technikai eszközöket fog vásárolni a kormány, hogy megkönnyítsék a déli határszakasz lezárását. Pintér Sándor a Hír TV-nek azt mondta: már keresik az anyagi forrást. A belügyminiszter hozzátette: amennyiben döntés születik a déli határ törvényi eszközökkel való lezárásáról, a rendőrség végre fogja azt hajtani.

„A Belügyminisztérium, illetve az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezik azzal a személyi állománnyal, amely képes ezt végrehajtani. Természetesen megkönnyítené a feladatát az, hogyha a későbbiekben nemcsak a személyi állomány, hanem technikai eszközök is rendelkezésre állnának” – fejtette ki.

A déli határvonal lezárását Rogán Antal vetette fel. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, terveik szerint törvényt alkotnának arról, hogy akik egy biztonságos tranzitországból lépnek Magyarország területére, azok semmiképpen ne igényelhessenek politikai menedékjogot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!