2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Székelyek Nagy Menetelése: kétszázezer résztvevőt várnak

2013. október 26., szombat 11:01, frissítve: szombat 21:19

Kétszázezer résztvevőt várnak a szervezők a Székelyek Nagy Menetelésére.

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére a két háromszéki falu, Bereck és Kökös közötti 55 kilométeren menetoszlop hívja majd fel a figyelmet az egységes, önálló, autonóm Székelyföld igényére. A székelyföldi autonómiáért számos kontinensen, a világ több mint húsz városában tartanak szimpátiatüntetést.

Szimpátiatüntetés Budapesten is

A Székely Nemzeti Tanács erdélyi felvonulását a Fidesz is támogatja – jelentette be Hidvéghi Balázs. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője hozzátette, a Székelyek Nagy Menetelésével egy időben Budapesten is megrendezik a szimpátiatüntetést. Holnap 10 órától a Hősök teréről vonulnak át békésen a budapesti román nagykövetség elé.

DK: Nem szolgálja az autonómia ügyét

A Demokratikus Koalíció szerint a székely menet nem szolgálja az autonómia ügyét. Niedermüller Péter, a DK alelnöke közleményében azt írja, a székelyföldi autonómia a romániai magyar közösségek és a többségi társadalom ügye, amelyet a romániai politikai erőknek és szervezeteknek közösen kell megoldaniuk. Közleményükben elutasítják a kettős állampolgárságot és az azzal járó szavazati jogot is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!