2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokkolta a lakosokat

2013. május 22., szerda 17:49, frissítve: csütörtök 17:29

Autókat gyújtogattak és rendőrökre támadtak bevándorló fiatalok Stockholm egyik szegénynegyedében. A zavargások harmadik napja tartanak a svéd fővárosban. Az utcai harcok az után robbantak ki, hogy a rendőrök lelőttek egy bozótvágóval hadonászó férfit.

Lángoló autók Stockholm egyik bevándorlók lakta szegénynegyedében. Husbyban nemcsak autók égtek, de egy rendőrőrsöt is megtámadtak a zavargók, valamint tönkretettek egy iskolát, felgyújtottak egy művészeti és kézműves központot is. Az Európa egyik leggazdagabb fővárosában kirobbant zavargások sokkolták a svédeket.

Eddig nyolc embert tartóztattak le. Az utcai erőszak az után tört ki, hogy a rendőrök a hónap elején megöltek egy 69 éves, bozótvágóval hadonászó férfit. „Nem engedünk a fiataloknak, akik abban hisznek, hogy erőszakkal lehet irányítani a társadalmat. Azt hiszik, hogy így megváltoztathatnak dolgokat és azt tehetik, amit akarnak. De Svédország demokrácia, a törvények mindenkire nézve ugyanazok, és ezt a rendőrségnek biztosítania is kell” – szögezte le Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök.


A majdnem tízmilliós skandináv ország lakosságának 15 százaléka bevándorló: a legnagyobb számban Irakból, Iránból és a volt jugoszláv tagköztársaságokból érkeztek ide javarészt a nagyvonalú menekült- és bevándorlási rendszer miatt. Bár az életszínvonal még mindig itt a legmagasabb Európában, a kormányoknak eddig nem sikerült csökkenteniük a fiatalok munkanélküliségét. A migránsok számának növekedése miatt az országban megerősödött a bevándorlásellenes Svéd Demokraták szervezete is – már a harmadik legnépszerűbb politikai szereplő a pártok közül.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!