2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Pedagógussztrájk: több napra tervez a PDSZ

2015. március 31., kedd 07:30, frissítve: szerda 08:14

Többnapos sztrájkot szervez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), mivel nem sikerült megállapodniuk a minisztériummal a bérezésről, a segítők juttatásának emeléséről és a túlmunka kérdéséről – mondta Mendrey László Magyarország élőben című műsorunkban.

Mendrey László, a PDSZ elnöke hozzátette: több hónapja várnak választ a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) arra a kérdésre, hogy munkabeszüntetés esetén mi számít minimális szolgáltatásnak, de a kötelező 30 napos válaszadás helyett semmi érdemi információt nem kaptak, mindössze a Klik korábbi vezetőjével sikerült előzetes megállapodást kötni.

– Mi azt tervezzük, hogy igen, zárjanak be az iskolák, hiszen van még egy előzetes megállapodásunk Pintér Arankával, ami a magyar jog sajátossága szerint erre a helyzetre már nem alkalmas.
– De egy napra vagy több napra tervezik?
– Több napra tervezzük mindenféleképpen, és a kiküldött kérdőívünk szerint a pedagógusok 80 százaléka – mi is megdöbbentünk rajta – a sztrájkban érdekelt. Vagy határozott vagy határozatlan idejűben, de mindenképpen a nyomásgyakorlásnak ezt a legkeményebb eszközét képesek végrehajtani, tehát résztvevőként érdekeltek benne.

Tekintse meg a Mendrey Lászlóval készült teljes beszélgetést:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!