2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Pazarlás miatt korlátozták az ózdi közkutak víznyomását

2013. augusztus 5., hétfő 10:07, frissítve: hétfő 19:07

Csökkentették egyes közkutak víznyomását, de van, ahol el is zárták a csapokat Ózdon – az önkormányzat még júniusban döntött erről. A város főként romák lakta részeiben sok házba nincs is bevezetve a víz, így ezek a családok a közkutakat használták.

A helyhatóság szerint azonban a lakosság egy része helytelenül használta a közkutakat, illetve pazarolta a vizet, ami több mint tízmillió forintjába került a városnak. Az ügy miatt több ellenzéki párt tiltakozik – a településen délutánra demonstrációt is szerveznek. A polgármester ugyanakkor az egyik internetes portálnak azt mondta: meg kell akadályozni a víz pazarlását. Szerinte a korlátozás ellenére mindenki ivóvízhez jut, csak lassabban telik meg a palackja.

Kimerültek a vízbázisok

Akadozik a vízellátás a Tolna megyei Dunaszentgyörgyön is, ahol viszont a tartós hőség miatt kimerültek a rendelkezésre álló vízbázisok. A Szentgyörgyi Hírhozó közösségi oldalán azt írja: a település polgármestere és a vízügy munkatársai már dolgoznak a megoldáson. Hencze Sándor ugyanakkor arra kéri a lakosokat, hogy takarékoskodjanak a vízzel, és ha lehet, ne locsoljanak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!