2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Őrizetbe vették a BRFK egykori főnyomozóját

,

2014. augusztus 7., csütörtök 14:54, frissítve: péntek 07:40

Labanc Ferencet, a BRFK egykori életvédelmi főnyomozóját fogták el szerdán a terrorelhárítók. A jelenleg magánnyomozóként dolgozó volt rendőrt befolyással üzérkedéssel és önbíráskodással gyanúsították meg.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség szerint több mint százmillió forint értékű devizát kapott egy angol vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez. Labanc korábban többször is szakértőként nyilatkozott a Vizoviczki László-féle rendőri korrupciós ügyben.

– A Budapesti Nyomozó Ügyészség két volt budapesti nyomozót hallgatott ki gyanúsítottként vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. A megalapozott gyanú szerint a két férfi arra hivatkozással vett át több millió forintnak megfelelő összeget egy civil személytől, hogy hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat, információkat szereznek meg a részére – tájékoztatta a Hír TV-t Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!