2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán: Így is lehet történelmet írni

2014. március 29., szombat 14:31, frissítve: szombat 17:24

Megmutattuk, hogy így is lehet történelmet írni, nem csak fegyverrel. Összefogással, egységgel, a magyar észjárást követve - fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén.

Három óra után csatlakozott a Békemenet a Fidesz nagygyűléséhez a Hősök terén. A mostani a hatodik felvonulás volt, amelyen minden eddiginél többen vettek részt a szervezők szerint. A gyülekező a felújított Kossuth téren volt, ahonnan fél kettőkor indult el a tömeg a Hősök terére. Az egyik szervező, Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője azt mondta: a 6. Békemenet résztvevői a 2010-ben megkezdett út mellett tesznek hitet.

A Fidesz–KDNP nagygyűlése délután fél 4 előtt kezdődött a Hősök terén, ahol beszédet mondott Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, valamint a határon túli magyarság képviseletében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Nem sokkal 4 óra után lépett színpadra Orbán Viktor miniszterelnök.

Daul: Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot kormányozni

Óriási megtiszteltetés itt állni – jelentette ki Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, miután a színpadra lépett. A politikus beszédében kiemelte: a Fidesz és a KDNP aktív és megbecsült tagjai az Európai Néppártnak. Daul elmondta: szeretné világossá tenni, a magyarok büszkék lehetnek a kormánypártok teljesítményére. Beszélt arról is, hogy Orbán Viktornak hányszor kellett megvédenie az országot a baloldal indokolatlan támadásaival szemben.

Április 6-án lehetőségük lesz arra, hogy megerősítsék a Fidesz és a KDNP politikáját egy még erősebb Magyarországért – szólt a néppárti politikus az egybegyűltekhez. „Hiszem, hogy Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot kormányozni és sikeressé tenni” – jelentette ki. „A március 25-i európai parlamenti szavazáson is számítok Önökre, hogy egy erősebb Európa jöhessen létre” – tette hozzá.

Pásztor: Csak összefogással tudunk fennmaradni

– A meggyőződés, a hit tartott minket életben. Köszönetet mondok a Fidesz–KDNP-nek és a kormánynak – mondta beszédében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. „Csak összefogással tudunk fennmaradni a határokon túl” – fogalmazott. „Április 6-a arról szól, hogy milyen erősek leszünk. Ugye, bízunk egymásban?” – tette fel a kérdést Pásztor. Ezekre a kérdésekre igennel felelt a tömeg. „Folytatni kívánjuk-e azt, amit elkezdtünk? Erről szól a választás!” – mondta. Majd megkérte a határon túliakat, hogy szavazzanak április 6-án.

Orbán: Így is lehet történelmet írni

– Átalakítottuk, megújítottuk, korszerűsítettük Magyarországot – mondta el Orbán Viktor beszédében. – Olyan nemzetté emelkedtünk, amely „méltó régi, nagy híréhez” – tette hozzá. – Ezen a téren kezdődött 25 éve Magyarország felszabadítása – emlékezett a miniszterelnök. – A hely szelleme, a Hősök tere erőt ad és kötelez. Azt akarjuk, hogy ez a tér emlékeztessen arra bennünket, amikor fiatalok és elszántak voltunk – mondta Orbán Viktor. – Emlékezzünk arra, hogy mi, akik itt vagyunk, sosem adtuk fel!

„A magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Elég volt a trükkökből, a hazugságból! – mondta a miniszterelnök. – Elvégeztünk mindent, amit lehetett. Négy év alatt szolidan növekedett a gazdaság. A magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de megküzdöttek a kihívásokkal. Farkasszemet néztek a fél világgal: új alkotmányt alkottak és egyesítették a magyarokat” – tette hozzá Orbán Viktor.

– Megmutattuk, hogy így is lehet történelmet írni, nem csak fegyverrel. Összefogással, egységgel, a magyar észjárást követve. Most következhet ennek a történetnek a második fejezete. Meg kellene mutatnunk, hogy amit tettünk, nem egyszeri fellángolás volt, hanem egy új korszak napvilága – fogalmazott Orbán Viktor.

Félezren Baranyából

Pécsről és Komlóról reggel mintegy ötszázan indultak buszokkal, vonattal és autóval Budapestre a Békemenetre és az azt követő Fidesz–KDNP-nagygyűlésre. Busszal utazott a város egyik választókerületének fideszes jelöltje, Csizi Péter is. „Pécs városában öt busszal 250-en indulunk el most, de úgy, hogy a reggeli vonattal már 150-en elindultak, sokan pedig saját maguk oldják meg, hogy részt vegyenek a Fidesz választási nagygyűlésén, előtte pedig, akinek van kedve, az csatlakozni fog a Békemenethez is. Fontos, hogy a választások előtt egy héttel mi, pécsiek is részt vegyünk a nagy országos megmozduláson és megmutassuk, hogy Magyarország többsége és a magyarok azt szeretnék, hogy maradjon Orbán Viktor kormánya és maradjon az a politika, ami az elmúlt négy évben rendbe tette az országot"  – fogalmazott a Hír TV-nek a fideszes politikus.

Szegedről is százak jöttek

Szegedről is több száz civil indult el Budapestre, hogy támogatásukról biztosítsák Orbán Viktort és kormányát. A résztvevők szerint a választás még nem dőlt el, ezért a pozitív közvélemény-kutatási eredmények ellenére is el kell menni szavazni, hogy ne ismétlődhessen meg a 2002-es választások eredménye.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!