2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

2014. december 1., hétfő 14:59, frissítve: hétfő 18:14

Ónos eső, illetve eső miatt 13 megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az országos meteorológiai szolgálat.

Az érintett megyékben több mint 20 milliméter csapadék eshet. Az előrejelzés szerint az ország északkeleti felén és a magasabban fekvő tájakon havas esőre, de akár 2-3 centiméter hóra is számítani lehet. Közben a Pest megyei katasztrófavédelem operatív törzset állított fel, hogy megoldják a Dobogókő térségében, a lefagyások miatt kialakult kritikus helyzetet.

Letört faágak

Budapesten a 12. kerületben a fákra fagyott az eső, ezért folyamatosan törnek le az ágak. A Magyar Közút Zrt. szóvivője a Hír TV-nek azt mondta: munkagépeikkel vasárnap óta folyamatosan dolgoznak, de két utat így is le kellett zárniuk.

„Vasárnap éjszaka óta több megyében is folyamatosan dolgoznak munkagépeink az ónos esővel érintett területeken. A folyamatos munkavégzésünknek köszönhetően az autósok többnyire sónedves burkolattal találkozhatnak. Két utat le kellett zárnunk az időjárási körülmények miatt, a 1111-es számú Pest megyei mellékút Pilisszentkereszt és Pilisszentlászló közötti szakaszán, illetve a Dobogókőre vezető bekötő úton is teljes korlátozás van érvényben, mivel az út melletti fákon olyan vastag jégréteg alakult ki, amelynek hatására folyamatosan törnek le az ágak, illetve a parkerdő területéről néhány fa ki is dőlt. Ameddig az eső nem áll el, addig várhatóan nem tudunk a katasztrófavédelem és a parkerdő munkatársaival beavatkozni ezen a két útszakaszon, nem tudjuk a szükséges gallyazási munkákat elvégezni, így lehetséges, hogy ezt a két utat csak kedden tudjuk majd megnyitni a közlekedők számára” – mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Az előrejelzés szerint az ország északkeleti felén és a magasabban fekvő tájakon havas esőre és 2-3 centiméter hóra is lehet számítani. Napközben 1-6 Celsius-fok között lesz a hőmérséklet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!