2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Negyedszer is győzne a Sevilla

2015. május 27., szerda 19:29, frissítve: csütörtök 12:16

Története negyedik sikerére készül az Európa Liga ma esti döntőjében a Sevilla labdarúgócsapata. A spanyolok ellenfele az ukrán Dnyipro lesz, a finálé győztese pedig jövőre már a Bajnokok Ligája főtábláján bizonyíthat.

A varsói Nemzeti Stadionban dől el ma este, hogy a címvédő Sevilla vagy a története első nemzetközi kupasikerére hajtó ukrán Dnipro csapata lesz-e a labdarúgó-Európa Liga idei győztese. A Sevilla számára nem csak a címvédés a tét: a spanyolok rekorderek is lehetnek, hiszen ez lehetne a negyedik végső sikerük a sorozatban. „Nem lesz könnyű dolgunk: az ellenfelünk egy jól felépített csapat szilárd védelemmel. A támadóik is besegítenek a védekezésbe, mégis gyorsan képesek labdaszerzés után támadni. A mérkőzéseinken általában mi birtokoljuk többet a labdát, de most ez sem lesz könnyű, mert a Dnipro masszív védekezéssel már korábban is képes volt nyomást gyakorolni az ellenfeleire” – mondta Unai Emery vezetőedző.



A Sevilla és a Dnipro korábban még soha nem játszott egymással. A spanyolok négyszer találkoztak már ukrán ellenféllel: háromszor nyertek és egy döntetlent játszottak. A Dnipro pedig egyszer találkozott spanyol csapattal, és akkor ki is kapott. Ráadásul a Sevilla eddig mindig győzni tudott, ha bejutott az UEFA-kupa vagy az Európa Liga döntőjébe. „Nagyon jó és hatékony a Sevilla támadójátéka. Persze ehhez meg is vannak a megfelelő támadóik, akik képesek a helyzetek kialakítására. Ez nekünk is okozhat kellemetlen perceket a mérkőzésen. Nekünk viszont eddig jól működött a védelmünk. Fontos, hogy ma este is semlegesíteni tudjuk a Sevilla legjobb támadóit” – fogalmazott Myron Makarevych vezetőedző.

A két csapat nem csak az Európa Liga trófeájáért küzd meg este 20 óra 45 perctől. A győztes ugyanis jövőre már a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet, ahol a következő szezontól a csapatok egyenként 12 millió eurót kapnak, míg az Európa Ligában részt vevők „csak” 2,4 milliót.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!