2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Mindenki meghalt a repülőn

2014. október 21., kedd 12:23, frissítve: kedd 21:18

Repülőgép-balesetben életét vesztette a Total francia olajipari cég elnök-vezérigazgatója Moszkvában. A 63 éves francia férfi gépe felszállás közben a sűrű ködben egy hókotrónak ütközött a vnokovói nemzetközi repülőtéren. A Párizsba tartó repülő fedélzetén – a vállalatvezető mellett – háromfős személyzet tartózkodott, mindannyian meghaltak. A francia polgári légiközlekedés-biztonsági iroda bejelentette: három munkatársa Moszkvába indult a baleset körülményeinek kivizsgálására.

A moszkvai vnukovói repülőtéren vesztette életét a Total francia olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója. A 63 éves Christophe de Margerie gépe felszállás közben a sűrű ködben egy hókotrónak ütközött. „A vizsgálatok arra vonatkoznak, hogy követett-e el hibát a légi irányítás, valamint a hókotró vezetőjének tetteit is átnézzük, mint a baleset elsődleges okozóját. Ettől függetlenül a rossz időjárási körülményeket és a pilótahiba lehetőségét is megvizsgáljuk” – nyilatkozta az orosz vizsgálóbizottság szóvivője.

Az ütközésben részes hókotró vezetőjéről megállapították, hogy ittas volt. A Falcon 50 típusú, Párizsba tartó repülő fedélzetén a vállalatvezetőn kívül háromfős személyzet tartózkodott, mindannyian meghaltak. A francia üzletember az orosz kormány által a külföldi befektetésekről szervezett eseményen vett részt a Moszkva közeli Gorkijban. „Jó vállalatigazgató volt, aki jól képviselte a cég érdekeit is. Mindig kiállt amellett, amit gondolt. Bárkivel is beszélt, lehetett az államfő, egy vállalat vezetője, vagy akár egy francia politikus, tudott vele nyíltan beszélni” – mondta a francia gazdasági miniszter.

A Total a negyedik legnagyobb nyugati olaj- és gázipari cég, és az egyik legjelentősebb külföldi befektető Oroszországban. A vállalatvezető éles bírálója volt a Nyugat által Oroszországgal szemben az ukrán válság miatt foganatosított szankcióknak, amelyeket tévútnak nevezett. Christophe de Margerie ellen több eljárás is indult korrupció és visszaélés miatt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!