2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Milliók vannak még mindig segítség nélkül

2013. november 19., kedd 11:11, frissítve: szerda 09:26

Eddig 60 milliárd forint külföldi adomány gyűlt össze a tájfun áldozatainak megsegítésére. Az ENSZ szerint azonban még mindig milliók vannak segítség nélkül a nehezen megközelíthető területeken – sok helyen fogytán van az élelem is. A Délkelet-ázsiai országon végigsöpört trópusi szélviharnak a manilai kormány szerint legalább 3900-an estek áldozatul, 1600 embert pedig még mindig keresnek.

Tacloban város központjában háromszáz családnak tudtak menedéket adni. A legtöbben azonban vagy saját készítésű, vagy a segélyszervezetek által biztosított sátrakban húzódtak meg.

Nekik segítenek ezek az önkéntesek, akik azonosítják az itt lakó embereket és a segítségükkel információkat gyűjtenek az eltűntekről és az áldozatokról. A november 8-i viharban becslések szerint négyezren haltak meg, de a veszteséglista korántsem végleges.

Megszámlálhatatlanul sokan napok óta víz és élelem nélkül, járványveszély közepette élnek. Sok távoli területeken élő emberhez ugyanis továbbra sem tudnak eljutni a mentők a pusztítás miatt. Az ország több mint hétezer szigetből áll. „Ma reggel 1,9 millió embert értünk el, de tudjuk, hogy még többen vannak, akiket sújtott a vihar. Azon dolgozunk, hogy nekik is tudjunk élelmet vinni” – mondta Ertharin Cousin, az ENSZ Világélelmezési programjának (WFP) igazgatója.

A manilai kormány több mint ezer járművel, köztük helikopterekkel és repülőkkel vesz részt a munkában. A 88 orvoscsoport fele külföldről érkezett. De a károsultak százezreinek további nemzetközi segítségre is szükségük van.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!