2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Menesztették Vitézy Dávidot

2014. december 3., szerda 10:18, frissítve: szerda 17:34

Menesztették Vitézy Dávidot, a fővárosi közgyűlés zárt ülésen nagy többséggel szavazta meg a BKK vezető távozását. Helyére Dabóczi Kálmán, közgazdász kerül.

A Magyar Nemzet úgy tudja: hogy Budapesti Közlekedési Központot lényegében felszámoló új városüzemeltetési modell keretében Tarlós István főpolgármester két hozzá közel álló jobboldali politikust is egy-egy közszolgáltató élére helyezne.

A Főtáv Zrt. élére Mitnyan Györgyöt, a főpolgármester pénzügyi főtanácsadóját, a 12. kerület korábbi fideszes polgármesterét választhatják meg. Az FKF Zrt. vezérigazgatója pedig Horváth Béla volt MDF alapító lehet. A BKK élén Vitézy Dávidot Dabóczi Kálmán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese váltja. A fővárosi közgyűlés a múlt héten jelentette be, hogy a közlekedési céget beolvasztják a Budapesti Városigazgatási Holdingba.

Ismert, Tarlós István (Fidesz– KDNP) főpolgármester az utolsó pillanatban nyújtotta be javaslatát az új városüzemeltetési modell személyi kérdéseinek eldöntésére, közöttük a BKK éléről távozni nem kívánó Vitézy Dávid leváltására. A Hír TV kedden délután írta meg, hogy Dabóczi Kálmán válthatja Vitézyt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!