2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Többségében nem gazdasági bevándorlók érkeznek

2015. május 29., péntek 20:59, frissítve: szombat 12:54

Egy év alatt több mint a 12-szeresére nőtt a Magyarországon menedékjogot kérők száma – írja a Magyar Nemzet.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint a menekültek többsége már nem Koszovóból, hanem háborús övezetekből érkezett: Afganisztánból, Szíriából, Irakból és Pakisztánból. A lap szerint az adatok azt bizonyítják, hogy Magyarországra most már leginkább menekültek és nem gazdasági bevándorlók érkeznek. Csongrád megyében egyébként tegnap több mint 200 határsértőt és két embercsempészt fogtak el. Többségük háborús konfliktus elől menekült.

Határsértőket és embercsempészeket fogtak el

Több mint kétszáz határsértőt és két embercsempészt fogtak el egy nap alatt csak Csongrád megyében. A migránsok többnyire háborús konfliktusok sújtotta országokból érkeztek. „254 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén 24 óra alatt. Az elfogott migránsok többsége Afganisztánból, Pakisztánból és Szíriából érkezett. Rendőrkézre került a megyében két embercsempész is, a készenlétiek járőrei Domaszék közelében állítottak meg egy magyar honosságú gépjárművet. A kocsiban a szerb sofőrön kívül négy iraki és két szír állampolgár utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Később Röszke térségében tartóztattak fel egy bolgár gépkocsit, amit egy szerb férfi vezetett. A sofőr hat szomáliai, három szír és egy nigériai állampolgárt szállított, akik illegálisan szerettek volna Ausztriába jutni” – nyilatkozta Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gyurcsány: Vetkőzzék le a félelmeiket!

Gyurcsány Ferenc szerint az uniós források fejében elvárható, hogy Magyarország is kivegye részét a menekültek megsegítéséből. A Demokratikus Koalíció elnöke Brüsszelben a Hír Televíziónak azt nyilatkozta: a magyarok nem lehetnek annyira bizalmatlanok, hogy ne higgyenek abban, hogy nem tudnak 700 embernek normális életet teremteni. „100 ezer menekült van Görögországban és Dél-Olaszországban. Ennek 40 százalékát szeretné az unió a többi 27 tagországban valamilyen módon elhelyezni és integrálni. Ez 700 embert jelent Magyarországon. Nem lehetünk annyira gyengék és nem lehetünk annyira bizalomhiányosak, hogy ne hinnénk, hogy mi 700 embernek tudunk teremteni visszafogott, normális életet. Nem lehet 700 milliárd forintot minden évben zsebre tenni az uniótól, és egy ilyen nagyszabású történetben nem részt venni. Bátorítanám a magyar választókat, hogy vetkőzzék le a félelmeiket!” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!