2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megküldték elvárásaikat Kásler miniszternek az orvosok

Hír TV

2018. május 29., kedd 15:03, frissítve: kedd 19:26

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) 6 pontban foglalta össze elvárásait az egészségügyi kormányzat felé. A szervezet által szükségesnek vélt lépéseket írott formában juttatták el Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek és Rétvári Bence, Emmi államtitkárnak.

Az orvosok a hálapénz kivezetését és szankcionálását, az egészségügyi intézmények tényleges konszolidációját, a magán és állami egészségügy szétválasztását sürgetik. Ezenkívül az alaptörvénybe foglalnák azt, hogy az ország egészségügyi ráfordításai minden évben érjék el a GDP 6,5 százalékát.

„Éppen most is lehet hallani a médiában, hogy bizonyos okokból meg fogják nyitni az alaptörvényt. Tehát most megvan rá a reális lehetőség, hogy ezt a nagyon fontos ügyet valóban az alaptörvényben rögzítsék, és azt gondoljuk, hogyha például az államadósságnak is ott helye van és annak a mértékének, akkor ugyanilyen elv alapján, ha az egészségügyi ráfordítások minimális szükséges volta is alkotmányos védelmet élvezhet” – közölte Éger István, a MOK elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!