2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Márciusban indulhat a nemzeti közműszolgáltató

,

2015. február 6., péntek 10:11, frissítve: péntek 15:08

Nem döntöttek a kormánypártok mezőkövesdi frakcióülésükön arról, hogy 9 évre növeljék az általános iskola képzési idejét, de arról igen, hogy márciusban elindulhat a nemzeti közműszolgáltató.

Nem döntöttek arról, hogy 9 évre növeljék az általános iskola képzési idejét. Rogán Antal szerint megoldást kell találni arra a problémára, hogy sok diák nem végzi el a középiskolát, de erről előbb konzultálni kell a tanárokkal és a szülőkkel.

Arról viszont döntött a Fidesz–KDNP-frakció, hogy márciusban elindulhat a nemzeti közműszolgáltató. A kormánypártok emellett egy új fővárosi kórház építését is javasolják.

Új kórház épülhet Budapesten

Új budapesti kórház építését javasolja a Fidesz-KDNP – mondta a Hír Televízió tudósítója 19.30-kor. Az évadnyitó frakcióülésen megtárgyalt egészségügyi kérdésekről szólva a politikus elmondta: budapesti képviselőik javaslatára – az ellátás színvonalának javítása érdekében – döntöttek egy új, nagy fővárosi kórház szükségességéről. A frakció felkérte és felhatalmazta a kormányt arra, hogy az ehhez szükséges anyagi forrásokat – európai uniós pénzek felhasználásával is – teremtse elő, döntsön az új intézmény helyszínéről és felépítésének ütemezéséről. Az anyagiakat firtató kérdésre Rogán Antal azt felelte, hogy az új, egyfajta egészségügyi központként működő kórház felépítése akár több tízmilliárd forintos beruházás is lehet. A Fidesz–KDNP képviselőcsoportja kérte továbbá a kormányt, fordítson nagyobb figyelmet a megelőzésre, a szűrőprogramokra, különösen a méhnyakrák és a vastagbélrák elleni védekezés esetében – tette hozzá Rogán Antal.

 

Ez figyelemelterelés

A Jobbik a közelgő kórház- és osztály-bezárásokról való figyelem-elterelésnek tartja a Fidesz új budapesti kórházra vonatkozó tervét. A radikális párt közleményében hangzatos gumicsontnak nevezte a kormánypárt terveit. Az ellenzéki párt véleménye szerint nem új intézményre lenne szükség, hanem a régi kórházak továbbfejlesztésére kellene pénzt fordítani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!