2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Lázban ég Berlin

,

2015. június 6., szombat 12:05, frissítve: vasárnap 14:49

A Bajnokok Ligája-döntő lázában ég Berlin. A német fővárosban feszül egymásnak a Juventus és a Barcelona a legrangosabb klubserlegért. A két csapat már pénteken megérkezett a helyszínre. A két csapat már tegnap megérkezett a helyszínre. A mérkőzés ma 20 óra 45 perckor kezdődik.

Negyvenezer szurkolót várnak az Olimpya stadionba – ennyien ugyanis már megvették a jegyüket. Sokan azonban a helyszínen szeretnének belépőt vásárolni. Van, aki akár 3500 eurót – átszámítva több mint 1 millió forintot – is adna azért, hogy bejusson a mérkőzésre.

A Juventusnak és a Barcelonának is triplázást érhet a legrangosabb klubserleg megszerzése – miután a spanyol és az olasz csapat is duplázott hazájában – megnyerve a kupát és a bajnokságot is.

A torinói csapat edzője szerint a legfontosabb, hogy megtalálják az ellenszerét a Barcelona technikás támadójátékának.  „A legfontosabb kérdés, hogy hogyan állítjuk a Messi–Neymar–Suarez-hármast. Három nagyszerű játékos, akikkel szemben nagyon jól kell teljesítenünk. De nem szabad döntetlenre játszanunk. Mindenképpen gólt kell szereznünk” – nyilatkozta Massimiliano Allegri.

A Juventus világbajnok kapusa szerint van esélyük a győzelemre. „Az a csapat, ahol olyan játékosok játszanak, mint Messi, Neymar vagy Iniesta mindig bizonnyal favorit. Nagyon szerencsések, hogy ilyen játékosaik vannak. De nekünk is jó csapatunk van, Tevezzel, Pogbával, Bonuccival, Marchisioval és a többiekkel, ezért úgy gondolom nem törvényszerű, hogy vereséget szenvedünk” – véli Gianluigi Buffon.

Az egyik sokat emlegetett Barcelona-támadó, a brazil Neymar egy kicsit kedveskedett Buffonnak: „a Juventus egy nagyszerű csapat, nehéz döntő elé nézünk. Buffon az egyik legnagyszerűbb kapus a futballtörténelemben. Ő már velem volt gyerekkoromban is, amikor PlayStationön játszottam” – árult el Neymar.

A katalánok mestere szerint a középpályán fog eldőlni a mérkőzés. Luis Enrique azt mondta: arra törekednek majd, hogy náluk legyen legtöbbször a labda: „szeretnénk a labdát birtokolni, és veszélyes támadásokat vezetni, és szeretnénk minimalizálni a játékot a saját térfelünkön”.

A Juventusnak nélkülöznie kell védelmük egyik oszlopát Giorgio Chiellinit, miután a hátvéd sérülést szenvedett a csapat egyik edzésén. A Barcelona ezzel szemben teljes kerettel készülhet a mérkőzésre.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!