2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Lazáry visszautasította a szocialisták vádját

,

2013. szeptember 26., csütörtök 19:06, frissítve: péntek 18:22

Negatív drogtesztre hivatkozva utasítja el Lazáry Viktor szombathelyi fideszes képviselő az MSZP vádjait. A kormánypárti képviselőt a helyi MSZP drogfogyasztással gyanúsítja – egy rossz minőségű internetes videofelvétel alapján. A helyi szocialista frakcióvezető korábban kétnapos ultimátumot adott a lemondásra az akkor még meg nem nevezett városvezetőnek.

Csütörtökön délelőtt került fel az internetre egy ismeretlen eredetű, rossz minőségű felvétel. Egy férfi látható rajta, amint épp drogfogyasztásra utaló mozdulatokat tesz, de az, hogy mi van előtte az asztalon, nem látható. A szombathelyi MSZP frakcióvezetője szerint a város egyik alpolgármestere, Lazáry Viktor szerepel a videón.

Czeglédy Csaba kedden adott 48 órás ultimátumot egy meg nem nevezett tisztségviselőnek, aki ha nem mond addig le hivataláról, nyilvánosságra hozza a birtokába jutott felvételt. A szombathelyi MSZP frakcióvezetője az önkormányzat közgyűlésén nevezte meg Lazáryt. Az MSZP egyébként korábban egymillió forintos díjat ajánlott fel annak, aki bizonyítékot szolgáltat arról, hogy a képviselő drogot fogyaszt.

– Ez nyilvánvalóan emberileg rossz annak, aki rajta van, rossz a környezetének. (…) Ha lemondott volna az alpolgármesteri tisztségéről, akkor elkerülhette volna, hogy ez a felvétel nyilvánosságra kerüljön. Ettől függetlenül, ahogy korábban is mondtam, a rendőrségnek a feljelentést megtettük volna – közölte Czeglédy Csaba.

Lazáry Viktor visszautasította a vádat, és közölte: a szombathelyi kórházban kedden elvégeztette a drogtesztet, ami negatív eredményt mutatott. „Sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem fogyasztottam, fogyasztok és fogok fogyasztani kábítószert – mondta Lazáry Viktor. – Az elmúlt hét évben önkormányzati képviselőként, a sportbizottság elnökeként és alpolgármesterként is azon dolgoztam, hogy az egészséges életmód infrastrukturális és pénzügyi feltételeinek a megteremtésében segítsem a legfiatalabbtól a legidősebb korosztályokat is itt Szombathelyen” – közölte az alpolgármester.

Az alpolgármester azt mondta, ügyvédjével konzultál az esetleges jogi lépésekről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!