2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kocsis: Bocsánatot kellene kérnie a hivatalnak

2014. szeptember 21., vasárnap 20:15, frissítve: szerda 07:14

Az ötvenes évek koncepciós pereire emlékeztet, hogy már akkor megvolt a tűcsere programról szóló ombudsmani jelentés, mikor még meg sem kérdezték az önkormányzatot. Erről Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere beszélt a felújított Kálvária tér átadásán.

A Magyar Nemzet pénteken dokumentumokkal bizonyította, hogy az ombudsmani hivatal egyik főosztályvezetője egyeztette a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet illetékesével a jelentésről. Kocsis szerint az ombudsmani hivatalnak támadó közlemények helyett, bocsánatot kellene kérnie a napilaptól.

– Azt gondolom, hogy Székely Lászlónak nagyon komoly felelőssége van abban, hogy ez megtörténhetett; azon egyszerű okból, hogy ő az ombudsman, ő vezeti az ombudsmani hivatalt. Ha nem tudja, mi folyik a háta mögött, ha nem tudja, hogy ezek a TASZ-osok és ombudsmani hivatalban dolgozóknak egy jelentős része a régi kapcsoltaikat, ismeretségüket ilyen módon használják fel és fordítják egyébként teljesen jogszerűtlenül önkormányzatok ellen politikai kampányokban, akkor az a baj, ha ő ezt nem tudja. Ha pedig tudta, amit őszintén azt gondolom, hogy szerintem nem tudta, de ha mégis tudta, akkor pedig az a baj, tehát így nem működhet egy ombudsmani hivatal – jelentette ki Kocsis Máté.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!