2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Két órán át lángban állt a Hezbollah központja

2013. augusztus 16., péntek 12:11, frissítve: szombat 07:31

Merényletsorozat volt a libanoni fővárosban, Bejrútban. Húsz ember halt meg és legalább 200-an megsérültek. A bombák síita városrészekben robbantak, amit a Hezbollah ellenőriz. Detonáció volt egy kórháznál is. A Hezbollah a szomszédos Szíriában Aszad elnök oldalán harcol, a hatóságok szerint a mostani merényleteknek is a szíriai háborúhoz van közük.

Két órán keresztül lángoltak az épületek és az autóroncsok Bejrút egyik zsúfolt külvárosában. A rendőrség szerint egy autóba rejtett pokolgép robbant. A mentés lassan haladt a szűk utcákban, több mint 200 sérült volt.

A környék a Hezbollah központja, a közelben több épület van, ahol a síita szervezet rendezvényeit szokták tartani. A támadást egy korábban ismeretlen szunnita szervezet vállalta. – Mi mondjuk meg, hogy a csata mikor és hol kezdődik, és még több támadás lesz. A Hezbollah vezetője, Hasszan Naszrallah és az emberei is megértik majd az üzenetet – közölték.

A Hezbollah katonai szárnyát az EU és Amerika is terrorszervezetnek tartja. 1500 fegyveresük harcol a szomszédos Szíriában Aszad elnök oldalán, és idén nyáron több jelentős győzelmet is arattak az ottani felkelők ellen. A bejrúti merényletet a Hezbollah terrortámadásnak nevezte, de arra kérte a híveit, hogy ne kezdjenek büntetőakciót.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!