2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kemény és gyors válaszcsapásra számíthat Észak-Korea

2013. április 1., hétfő 11:11, frissítve: hétfő 21:11

A dél-koreai elnök asszony kemény és gyors válaszlépéseket ígért az északi provokációkra. Japán szintén elítélte az észak-koreai katonai fenyegetőzést. Az Egyesült Államok közben legmodernebb vadászgépeit küldte Dél-Koreába.

A háborús nyilatkozatok ellenére egyelőre zavartalan a forgalom a Dél- és Észak-Korea közötti határon. A dél-koreai munkások továbbra is járnak dolgozni az északi területen létesített közös ipari parkba. – Ez a megszokott történet. Biztos nem mennék dolgozni, ha bármi miatt is aggódnék – fogalmazott egy dél-koreai munkás. A dél-koreai egyesítési miniszter úgy nyilatkozott, hogy a közös ipari park zavartalanul működik.

Dél-Korea első női elnöke ugyanakkor kemény válaszlépéseket helyezett kilátásba, ha a szomszédos ország katonailag avatkozik be. – Ha Dél-Korea és népe bármilyen provokációval szembesül, akkor politikai fontolgatás nélkül határozott katonai választ ad – mondta Park Geun-hye.

Japán arra figyelmeztette a phenjani vezetést, hogy hagyjon fel a fenyegetőzéssel. – Észak-Korea szokásához híven provokálja a környezetét. Ezt nagyon sajnálatosnak tartjuk, és felszólítjuk Észak-Koreát, hogy tartózkodjon minden erőszakos cselekménytől – fogalmazott a kabinetfőnök.

Az Egyesült Államok a koreai feszültség növekedése miatt a legmodernebb vadászgépei közül többet is Dél-Koreába vezényelt. Az F-22-eseket egy japán támaszpontról költöztették át Dél-Koreába.

A válság miatt a kínai hadsereg tengeri hadgyakorlatot tartott. – A nyílt tengeri hadgyakorlaton a parancsnokoknak és a személyzetnek nagyfokú taktikai képességeiket kell bizonyítaniuk, aminek természetesen van kockázata – közölte a parancsnoki kar igazgatója. A hadgyakorlattal Kína a csapatok harci készültségét akarja ellenőrizni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!