2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023 15:30

„Karácsony Gergely kettős mércét alkalmaz”

Hír TV

2019. március 5., kedd 18:04, frissítve: kedd 20:53

Tucatjával vágják ki a fákat Zuglóban a Pillangó park rekonstrukciója során – ismertette Rozgonyi Zoltán, a kerület alpolgármestere. A Fidesz–KDNP politikusa szerint Karácsony Gergely kettős mércét alkalmaz, hiszen tiltakozott a Városliget Projekt ellen, ahol ennél jóval kevesebb fát vágtak ki.

„Amikor arról beszélünk, hogy meg kell védeni a fákat meg a zöldet, az nem valamilyen ilyen zöld-politikusoknak az őrültsége” – korábban ellenezte a Városliget projektet és megvédte volna a kivágástól a fákat Karácsony Gergely, a zuglói Pillangó park felújítása során viszont több tucatnyi egészséges fát vágatott ki az általa vezetett önkormányzat. A lakosok felháborodtak az eljárás miatt.

„Azért vagyok felháborodva, hogy itt az iskola mellett, meg a teniszpálya között csinálnak futóutat. Az nem lenne baj, de mellé még csinálnak másfél méteres széles sétálóutat, ahol soha senki nem jár és emiatt kivágtak kilenc egészséges fát. Egymás után körülbelül 80 méter távolságban volt a kilenc fa. Azt mind kivágták” – mondta egy helyi lakos.

Zugló fideszes alpolgármestere szerint Karácsony Gergely kettős mércét alkalmaz.

„Tömegével vágják ki a fákat. Ha valaki elkötelezett a fák megmentése mellett, annak elkötelezettnek kell lenni akkor is, hogyha azokat saját beruházás keretein belül vágják ki. És Zuglóban nem csak a Pillangóparkban, ahol egyébként 50-100 fa kivágását tervezték, ha jól tudom körülbelül 60-70 fa kivágása fog ténylegesen megvalósulni, hanem utcai fasorokat is kivágtak. Olyan régi 50-70 éves fasorokat is, amelyeknek a pótlása jó néhány évbe telik majd” – mondta Rozgonyi Zoltán.

A Pillangó Park felújítását 250 millió forintos beruházással kívánta megvalósítani az önkormányzat, Rozgonyi Zoltán szerint azonban az összeg már most 680 millió forintnál jár. A politikus szerint megbukott a Karácsony Gergely által skandináv mintára bevezetett minimáljövedelem rendszere is.

„Mintegy 700-800 fő veszi folyamatosan igénybe ezt a szociális jellegű támogatást és semmilyen módon nem ösztönzi őket a munkavégzésre, munkavállalásra. Abban a helyzetben, amikor szintén a családsegítő központ vezetőjének tájékoztatása szerint csak Zuglóban kétszer annyi munkahely van, mint ahány munkakereső. Ebben a helyzetben ez egy pazarló kiadást jelent, amely a költségvetésben mintegy éves szinten 200 millió forintot emészt fel” – tette hozzá az alpolgármester.

Rozgonyi Zoltán kifogásolja azt is, hogy alig újítottak fel bérlakásokat a kerületben, de sarkalatos problémát jelentenek a hajléktalanok által felhúzott viskók is, amivel nem foglalkozik kellőképpen Karácsony Gergely.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!