2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Hazánk hiteles tájékoztatást vár az USA-tól

2014. október 18., szombat 08:23, frissítve: szombat 12:34

Hiteles tájékoztatást és a korrupciógyanúval kapcsolatos adatok megosztását várja az Egyesült Államoktól, mint főbb szövetségesétől Magyarország – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta Magyarország élőben című műsorunkban.

A budapesti nagykövetség ügyvivője tegnap közölte, hogy több magyar kormányzati tisztségviselőt kitiltottak az Egyesült Államokból – korrupciógyanú miatt. Az ideiglenes ügyvivő neveket nem árult el, és a bizonyítékokat sem adta át eddig a magyar kormánynak. Szijjártó Péter szerint, ha az amerikai fél nem adja át a bizonyítékokat, akkor felmerül a gyanúja annak, hogy a bejelentéssel valamilyen más ügyet akarnak befolyásolni.

– Baráti gesztusnak semmiképpen sem lehet nevezni, de én távol tartanám magamat attól, hogy minősítsem az amerikai diplomácia döntéseit. Egy dolgot biztosan tudok mondani, az Egyesült Államokra mi is úgy tekintünk, mint a legfőbb szövetségesünkre, barátunkra. Éppen ezért várjuk el a barátunktól, hogy rendelkezésünkre bocsássa azokat az információkat, amelyekkel állítólag rendelkeznek és amelyek alapján korrupciós vádakat fogalmaztak meg magyar állampolgárokkal szemben – fogalmazott Szijjártó Péter.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!