2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Gyurcsányékkal kacérkodik a Szolidaritás

2014. június 24., kedd 07:00, frissítve: kedd 16:18

Mégis szakadhat a Bajnai-szövetség. A Szolidaritás őszig dönt arról, hogy folytatják-e az Együtt-tel.

Mégis szakadhat a Bajnai-szövetség. A Szolidaritás legkésőbb ősszel dönthet arról, hogy meghosszabbítják-e az Együtt-tel kötött stratégiai együttműködést – értesült a Magyar Nemzet. A lapnak Kónya Péter megerősítette, hogy a mozgalom közgyűlése előtt van a kérdés. A politikus hozzátette, amennyiben nem hosszabbítják meg az Együtt-tel kötött megállapodást úgy a mozgalom kettős tagságát tiltó alapszabály szerint a Szolidaritást fogja választani.

A politikus az ATV-ben arról beszélt, hogy ő személy szerint nem kíván többé az Együttben politizálni. Döntését azzal indokolta, hogy a pártban több töréspont is volt.

– Bajnai Gordon is elmondta egyébként, hogy talán a választások legnagyobb problémája az volt, hogy nem értettük meg az embereket, mi politikusok, hogy mit is várnak az emberek.
– De hát ezt akarja az Együtt is.
– Igen, de mi, legalábbis én azt gondolom, hogy személyileg, személyeit tekintve is sokkal alkalmasabb lehet a Szolidaritás mint az Együtt.
– Akkor most az Együtt pártépítése, szervezetépítése, országos hálózatépítése az a Szolidaritás nélkül képzelendő el a jövőben?
– Igen, így van – fogalmazott a Szolidaritás Mozgalom vezetője.

A Szolidaritás sajtóhírek szerint a Gyurcsány-párttal kacérkodik. Az Együtt társelnöke, Juhász Péter Magyarország élőben című műsorunkban elismerte a közeledést és nem örül neki.

– Informális beszélgetések zajlanak pártvezetők között, Kónya Péter a társelnöke volt az Együttnek, Gyurcsány Ferenc egy másik párt vezetője. Teljesen természetesnek tartom, hogy beszélgetések egyébként vannak, hivatalos tárgyalások a két párt között delegációkban zajlottak, és hát ennyit tudok ehhez hozzáfűzni. Egyik sem öröm.
– Úgy tudja, hogy most már nincs egyeztetés Kónya Péter és Gyurcsány Ferenc között, tehát januárban volt, most már nem aktuális?
– Én ebbe nem vagyok beavatva, de nem is hiszem, hogy nekem dolgom ezt megítélni – fogalmazott Juhász Péter.

Tekintse meg az Együtt – A Korszakváltók Pártja társelnökével készült teljes beszélgetést:


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!