2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Gyurcsány kapta a legnagyobb tapsot

2013. október 23., szerda 15:31, frissítve: szerda 17:57

Gyurcsány Ferenc kapta a legnagyobb tapsot a baloldali pártok és mozgalmak nagygyűlésén a Műegyetem rakparton.

A Bajnai-szövetség által szervezett rendezvényen rajta kívül heten szólaltak fel. A szónokok tíz-tíz percet kaptak, a sort Bajnai Gordon nyitotta.

Bajnai, aki tavaly október 23-án tért vissza a politikába, úgy fogalmazott, az elmúlt egy évben több lett a tapasztalata, és kevesebb az illúziója. Az ellenzéki politikus a jelenlegi Magyarországot a Titanichoz hasonlította, amelyet szerinte Orbán Viktor jéghegynek kormányoz.

Az Együtt–PM Szövetség vezetője felszólalása végén a Csillagok háborújának elhíresült mondatát idézte, amikor azt mondta, hogy az erő a baloldali ellenzékkel van.

A Demokratikus Koalíciót képviselő Gyurcsány Ferenc keményen bírálta Mesterházy Attilát és Bajnai Gordont. A volt miniszterelnök szerint egységes ellenzéki blokkra, közös listára és miniszterelnök-jelöltre van szükség, amit szerinte most a személyi ambíciók akadályoznak. „Az ellenzéknek közös vezetőre van szüksége. Nem kettőre, nem háromra, nem nyolcra, hanem egyre. Olyan vezetőre, aki egyesíteni tudja a demokratákat, olyan vezetőre, aki győzelemre vezet bennünket” – fogalmazott.

Többször is megszakította a tömeg Mesterházy Attila beszédét, a nézők a szocialista pártelnök beszéde közben az összefogást kérték számon a politikuson. A pártelnök ősz despotának nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az mno.hu percről percre követte a nap eseményeit, olvassa el tudósításunkat!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!