2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Gyurcsány a "demokratikus ellenzéket" sürgeti

2013. április 10., szerda 12:04, frissítve: csütörtök 07:05

Nincs még közös miniszterelnök-jelöltje a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció, Bajnai és az MSZP összefogásának.

Gyurcsány Ferenc nógrádi körútjának egyik lakossági fórumán azt mondta, ha nem lesz megállapodás az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről, akkor nem fogják tudni leváltani 2014-ben a jelenlegi miniszterelnököt, Orbán Viktort. A volt miniszterelnök szerint ezért még nyárig dönteni kell a jelölt személyéről. A Demokratikus Koalíció elnöke megismételte, neki nincsenek miniszterelnöki ambíciói.

– Mi azt sürgetjük, nyugodtan, senkit nem bántva, mindkét szereplővel egyébként normális beszélő viszonyban, hogy nyárig szülessen megállapodás, hogy ne húzzuk ezt el őszre. Minél előbb, annál jobb – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke. – Ezt gondoljuk, és azt is gondolom, hogy nekünk ebben mértéktartást kell gyakorolni. Hadd mondjak valamit, ha lesz ilyen megállapodás, akkor nagy esélyünk van arra, hogy győzzünk. Ha nem lesz ilyen megállapodás, akkor a következő miniszterelnököt egészen biztosan Orbán Viktornak fogják hívni – fogalmazott a DK-elnök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!