2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Fővárosi Közgyűlés: sok mindenről dönthetnek, Áder is felszólalt

2015. május 27., szerda 10:05, frissítve: szerda 14:03

A 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések előkészítése is napirenden lesz ma a Fővárosi Közgyűlésben. A testület ülésén felszólalt Áder János köztársasági elnök is.

A fővárosi képviselők a hajléktalanrendelet módosításáról is dönthetnek ma. A javaslat értelmében Zuglóban nem lenne olyan terület, ahonnan kitiltják a hajléktalanokat. Ezzel az előző fideszes polgármester, Papcsák Ferenc idején életbe léptetett rendeletet törölnék el.

A Fővárosi Közgyűlés ülése előtt felszólalt Áder János is. A köztársasági elnök az ülésen köszönetet mondott Tarlós István főpolgármesternek, aki a fővárosi tisztségviselők közül elsőként csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz, és arra kérte a fővárosi képviselőket, hogy kövessék a főpolgármester példáját.

– Budapest nem lesz hál’ Istennek megapolisz. De azok a tapasztalatok, melyeket önök felhalmoztak –várostervezési, tömegközlekedés-fejlesztési, hulladékgyűjtési és -feldolgozási tapasztalatok, energiahatékonyság javítása, vízhasználat vagy szennyvíztisztítás –, ez esetenként olyan innovációt jelent, ami piacképes termék – fogalmazott az államfő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!