2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Foglyokat cserélnek a szakadárok az ukrán kormánnyal

2014. december 26., péntek 20:08, frissítve: szombat 07:27

Megkezdődött a fogolycsere Kelet-Ukrajnában az ukrán kormányerők és az oroszbarát szakadárok között. Összesen 150 fogságba esett ukrán katonát cserélnek ki 225 szeparatistára tízfős csoportokban. A válság általános rendezéséről azonban továbbra sincs megállapodás, a két napja kezdődött minszki béketárgyalás megszakadt.

Egy nemlétező állam közhivatalnokai kísérték el a Télapót egy a donecki óvodába. Az önhatalmúlag kikiáltott népköztársaság emberei a nyugati sajtó előtt sorolták az oroszok baráti segítségnyújtásának bizonyítékait. „Ezeket az ajándékokat nemrég kaptuk humanitárius segélyként Oroszországtól. Ezek főleg gyermekjátékok, karácsonyfadíszek, édességek a kisgyerekeknek, az iskolásoknak, az árvák iskolájába járó gyermekeknek” – mondta a Donecki Népköztársaság népi tanácsának tagja.

A szakadárok vezette kelet-ukrajnai nagyváros főterén is hamisítatlan karácsonyi hangulat uralkodott – óriási fenyőfával, hatalmasra fújt matrjoskababával és persze utcai árusokkal. A szeparatisták önjelölt vezetője szerint a helyieknek egyetlen újévi kívánsága van. „Szeretnék egy gondolatot megosztani veletek, ami talán mindannyiunkat aggaszt. Azt kívánom, hogy a jövő évben végre normálisan élhessünk a donecki régióban, és legyen béke” – mondta a Donecki Népköztársaság vezetője.


A Kelet-Ukrajnában szemben álló felek között korlátozott fogolycsere-megállapodás született a nemzetközi közvetítéssel zajló minszki tárgyalásokon, az ukrán kormányerők elmondása szerint. Ennek értelmében 150 fogságba esett ukrán katonát hamarosan kicserélnek 225 szeparatistára.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!