2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Filmbe illő szökés: üzenetet is hagyott a két fegyenc

2015. június 8., hétfő 13:33, frissítve: szerda 10:59

Filmbe illő módon szökött meg két rab egy szigorúan őrzött New York állambeli börtönből. A gyilkosságért elítélt férfiak a csatornarendszert megbontva jutottak ki a fegyintézetből. A két szökevény vicces üzenetet is hagyott üldözőiknek. Hajtóvadászat indult ellenük, és százezer dolláros nyomravezetői díjat is kitűztek a hatóságok.

„Szép napot” – ezt az üzenetet hagyta két szökött fegyenc a Clinton büntetés-végrehajtási intézetben, ahonnan megszöktek. A börtönőrök a reggeli létszámellenőrzésnél szembesültek azzal, hogy a két férfi eltűnt. „Az intézmény 1865-ban nyílt meg. Ez az első szökés a legmagasabb biztonsági fokú börtönből 1865 óta” – közölte Andrew Cuomo kormányzó.

A két, szomszédos cellában lakó rab lyukat vágott a falba, és azon közlekedett éjszakánként. Acélt és 61 centiméternyi téglafalat fúrtak át, és közműalagutakon keresztül jutottak ki a szabadba úgy, hogy közben elektromos vágószerszámokkal vágtak át minden akadályt. Azt, hogy ezeket honnan szerezték, egyelőre nem tudják a hatóságok. A szökés módja hasonló ahhoz, amely a Stephen King regényéből készült, A remény rabjai című, 1994-ben bemutatott filmben is szerepel.

A két férfi után embervadászatot indított a rendőrség. A két szökött fegyenc, a 48 éves Richard Matt, aki három gyilkosságért, emberrablásért és rablásért 25 évet kapott és a 34 éves David Sweat, aki tényleges életfogytiglant kapott egy rendőr meggyilkolásáért. Kétszáz helyi, állam és szövetségi rendőr útzárakat állított, az akciót rendőrségi helikopterek is kísérik.

Richard Matt és David Sweat – Fotó: Europress/AFP
Richard Matt és David Sweat – Fotó: Europress/AFP

„Minden követ felfordítunk. Körülbelül 36 óra telt el a szökés óta, akárhol lehetnek már. Értesítettük a kanadai partnereinket is, minden északi határátkelőt, minden rendőrségi egységet északkeleten. Már elmenekülhettek az államból, de még akár itt is lehetnek a környéken” – mondta Charles Guess New York állami rendőrfőnök.

A nyomravezetőknek százezer dolláros jutalmat ajánlott fel New York állam kormányzója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!