2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Figyelmeztetés: magas hótorlaszokat hozhat a péntek

2013. március 21., csütörtök 12:13, frissítve: csütörtök 21:28

Csütörtökre ismét több megyére adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható nagy mennyiségű csapadék, az erős szél, illetve hófúvás miatt. Péntekre pedig az erős hófúvás miatt az ország északkeleti részére már másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Március 18-a után meghosszabbították a téli üzemmódot egészen március 25-éig. Addig 12 órás váltott műszakban dolgoznak – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. szóvivője. A munkagépeket felkészítik a rendkívüli időjárásra, így készenlétben állnak a hóekék, hólapátok és a bérelhető gépek. Csütörtök estére megérkezik a havazás, amely pénteken viharos erejű széllel egészül ki. Ezért magas hótorlaszokra lehet számítani.


Amennyiben valaki elakad a havas úton, a 104-es, illetve a 112-es telefonszámon hívhat segítséget.

Fotó: met.hu

Közben a Rám-szakadékban lévő zöld turistautat átmenetileg lezárták. A múlt heti viharos szél és a havazás miatt ugyanis a Pilisi Parkerdő több turistavonala járhatatlan a kidőlt fák és a jeges, csúszós utak miatt. A Visegrádi-hegység és a Budai-hegység turistaútjain is hasonló útviszonyokra kell számítani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!