2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Ferenc pápa elárulta, hogy mire van szüksége a világnak

2014. december 25., csütörtök 08:10, frissítve: csütörtök 15:37

A világnak szelídségre, gyengédségre és jóságra van szüksége Ferenc pápa szerint.

Ferenc pápa szentbeszédében az egymás iránti türelmet és közelséget szorgalmazta, mondván: az erőszak, a háborúk, a gyűlölet és az elnyomás uralta világban szelídségre, gyengédségre és jóságra van szükség. Homíliájában a szentatya emlékeztetett: Jézus üzenetét csak az egyszerű emberek tudták befogadni.


„Kedves fivéreim és nővéreim! Ezen a szent éjszakán Jézus születésének jelenetére tekintünk. Ott a sötétben járó emberek nagy fényességet láttak. Azok, akik alázatosak voltak és nyitottak Isten ajándékára, ők látták ezt a fényt. Ezt a fényt viszont nem látták az önteltek, a gőgösek. Azok, akik saját magukra szabták a törvényeket, és önmagukba zárkóztak. Tekintsünk a bölcsőre és imádkozzunk, arra kérve a Szűzanyát: Ó, Mária, mutasd meg nekünk Jézust!” – mondta beszédében az egyházfő.

A szertartás olasz, latin és angol nyelven zajlott, de arabul imádkoztak az evangélium terjesztéséért, kínaiul pedig a szenvedőkért.

A betlehemi Születés templomában a jeruzsálemi latin pátriárka mutatta be az éjféli misét, amelyen régi szokásához híven Mahmúd Abbász palesztin elnök is részt vett.

Jézus szülővárosába a világ minden tájáról érkeztek zarándokok. Nem sokkal a pátriárka érkezése után dulakodás, majd verekedés kezdődött a Születés templomának környékén. Szemtanúk szerint a pátriárkát köszöntő zenészek és a biztonsági erők kaptak össze. Az egyházi vezetőt a biztonságiak a templomba menekítették, hogy ne essen bántódása. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!