2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Feketén juthatott hozzá millás pénzekhez Juhász Péter

2014. szeptember 16., kedd 17:20, frissítve: péntek 07:11

Nem csak a Milla-mozgalmat, az elnök, Juhász Péter magánvagyonát is gyarapították a mozgalom támogatói – a Milla aktivistái szerint. A Hír TV birtokába került belső levelezések szerint közel hárommillió forint juthatott feketén Juhászhoz a támogatói pénzekből. Az Együtt–PM V. kerületi polgármesterjelöltje tagad. Azt is valótlanságnak nevezte, hogy vállalkozásai adótartozást halmoztak fel ügyvezetése alatt.

„Mit lehet tudni Juhász Péter magánéletéről? Imádja a növényeket és az állatokat.” A többi között ez áll a pártaktivistáknak készített összefoglalóban Juhász Péter magánéletéről. Az Együtt–PM V. kerületi polgármesterjelöltjének növényszeretetéről már 2007 tavaszán beszámolt a Célpont. A Kendermag Egyesület akkori alelnöke Budapest belvárosában üzemeltetett boltot, beltéri növénytermesztéshez szükséges eszközöket értékesített, az árut pedig Hollandiából szerezte be.

A rendőrség fél gramm marihuánát is talált a házkutatás során. Juhász 2005-ben egy osztrák férfival indította el vállalkozását, a bécsi cégben tag volt a polgármesterjelölt is, akinek budapesti üzletéhez is innen szállították a készletet. A politikus korábbi üzlettársának oldaláról azóta is lehet cannabist, termesztési útmutatót és különböző eszközöket rendelni. Ausztriában egyébként – Magyarországgal ellentétben – nem büntetik a növény otthoni termesztését.


Juhász Péter tagad. Elmondása szerint csak a kendermagot áruló cég tulajdonosát ismerte. „Évekkel ezelőtt én valóban a tulajdonossal kapcsolatban voltam, a céggel magával nem. A tulajdonossal mi egy kávézót akartunk nyitni, ami hamvába holt, ennyi közöm volt hozzá, körülbelül nyolc évvel ezelőtt” – védekezett Juhász Péter.

Juhász szerint a Milla pénzügyeihez sem volt köze. A közösségi portálon mozgalommá szerveződő aktivisták ezt másképpen látják. A Hír TV birtokába került a Milla-tagok belső levelezése, ami szerint az aktivisták táblázatokkal mutatták be egymásnak, hogy a Milla Nonprofit Kft.-hez befolyó pénzek egy része Juhász Péter magánvagyonát gyarapították. A közel hárommillió forint nem csak a táblázatban fekete, a Milla-tagok arról írnak, Juhász Péter sem biztos, hogy legálisan jutott hozzá a pénzhez.


Juhász Péter: Nem volt közöm a Milla pénzeihez.
Riporter: Az, hogy hárommillió forintot kaphatott tőlük, vagy ettől a vezetőtől, az nem igaz akkor?
Juhász Péter: Harmincmilliót mondott?
Riporter: Hárommilliót!
Juhász Péter: Háromszázmilliót?
Riporter: Hárommilliót!
Juhász Péter: Miért pont hárommilliót? Miért nem háromszázat?
Riporter: Akkor nem igaz az állítás?
Juhász Péter: Nem igaz az állítás.

Juhász Péter szerint az is valótlan állítás, hogy – amint arról a Magyar Nemzet beszámolt – több korábbi vállalkozása is súlyos adótartozást halmozott fel ügyvezetése alatt. Az egyik ilyen lehetett a vendéglátással foglalkozó Gorum Kft. is.

Juhász Péter: Addig, amíg én a cégnek ügyvezetője voltam, semmilyen pénzmozgás nem volt a cégben, ahogy lezárult a jogvita, én lemondtam az ügyvezetésről. Ennyi közöm van hozzá!
Riporter: És a huszonnégymilliós adóhiányért ki felel?
Juhász Péter: Nyilván a cég tulajdonosa, és ügyvezetője, akik abban az időben vezették a céget, amikor ez keletkezett. Amikor én vezettem, se oda, se vissza nem volt pénzmozgás.

Juhász Péter szerint lejáratókampány indult ellene, ugyanis célul tűzte ki, hogy megválasztása esetén elszámoltatja Rogán Antalt,a kerület jelenlegi fideszes vezetőjét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!