2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Európa megtelt, „az jöjjön be, akire szükségünk van”

2015. január 19., hétfő 17:40, frissítve: vasárnap 19:02

Európa jelentős része a magyar miniszterelnökkel hasonlóan gondolkozik a bevándorlásról – hangzott el a külügyi Intézetben tartott konferencián. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő úgy fogalmazott, csak azokat a menekülteket kellene befogadni, akiket valóban üldöznek a hazájukban. Orbán Viktor a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában beszélt arról, hogy a gazdasági bevándorlóknak nemet kell mondani.

A Charlie Hebdo szerkesztőségében muszlim vallású, francia állampolgárságú terroristák rendeztek vérfürdőt, felmenőik a hatvanas–hetvenes évek bevándorlási hullámával érkezhettek Algériából a jobb megélhetés reményével – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője A terrortámadás után: változások a francia bel- és külpolitikában című rendezvényen hétfőn. „Nem találták, és a mai napig sem találják a helyüket a két identitás között, a család által örökölt identitás, illetve a helyi civilizációs körülmények között. Ráadásul a francia társadalom eléggé kitaszítja ezeket a személyeket önmagukból, hiszen ők, csúnya szóval, munkáért jöttek ide annak idején, és nem a francai társadalomba való beilleszkedésért” – fogalmazott Fejérdy Gergely Franciaország-szakértő.

Franciaországban tavaly közel kétszázezren telepedtek le, nagyjából annyian, mint Németországban. „A legfontosabb döntést a németek hozták, ahol az alkancellár, a gazdasági miniszter Sigmar Gabriel azt mondta, hogy ne az jöjjön be, aki akar, hanem az jöjjön be, akire szükségünk van. Máshogy fogalmazva: Európa megtelt, ennek része a magyar miniszterelnök nyilatkozata. Azt mondta, hogy politikai menedékjogot a jövőben is adunk, gazdasági menekültekre nincs szükség. Gyakorlatilag Európa jelentős része így gondolja, ugyanezt mondta Cameron más szavakkal, és ugyanezt mondta Európa három vezetője néhány évvel ezelőtt, amikor azt mondta, hogy a multikulturális társadalom megbukott” – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nevezte riasztónak, hogy tavaly már Magyarországon is megugrott a menedéket kérők száma. „Itt tömegesen kiképzett emberekről van szó. Szemben a korábbi állapottal, most már ügyvédek, jogászok által felkészített emberek érkeznek, akik pontosan tudják, mi az a néhány mondat és papírdarab, amelyet elő kell venniük ahhoz, hogy ne tiltott határátlépők legyenek, hanem menedékjogot kérők” – jelentette ki a kormányfő.

A franciaországi helyzet elemzéséről szóló sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy veszélyes lenne, ha a merényletek után mélyülne a Nyugat és az iszlám világ között meglévő törésvonal. Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint törésvonalnak a radikális és a mérsékelt iszlám között kellene húzódnia.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!