2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Egyetlen tettes hajtotta végre a washingtoni vérengzést

2013. szeptember 17., kedd 07:16, frissítve: kedd 21:39

A korábbi hírekkel ellentétben egyetlen támadó lövöldözött az amerikai haditengerészet egyik parancsnokságán. Összesen tizenhárman haltak meg, köztük az elkövető is.

A korábbi hírekkel ellentétben egyetlen támadó követte el a hétfői vérengzést az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán. Az ámokfutó a haditengerészet alkalmazásában állt, korábban tartalékos állományban szolgált. Egyelőre nem tudni, miért kezdett lövöldözni. A hatóságok azt feltételezik, munkaügyi okokból követte el az akciót és nem terrortámadás történt. A lövöldözés három sebesültjének állapota még mindig válságos.

Egy 34 éves férfi lőtt le tizenkét személyt az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán. A támadónak a korábbi hírekkel szemben nem volt tettestársa. „Biztosan mondhatjuk, hogy egyetlen személy a felelős a bázison történt emberveszteségekért” – jelentette be Cathy Lanier washingtoni rendőrfőnök.

A támaszpontra csak különleges engedéllyel lehet bemenni. A férfi a haditengerészet szerződéses alkalmazottjaként juthatott be. A férfi korábban tartalékos állományban is szolgált. Végül a kommandósok végeztek vele. A feltételezések szerint munkahelyi probléma miatt követhette el a mészárlást. Barátai jó embernek tartották.

A lövöldözővel együtt tizenhárman haltak meg. Az áldozatok 43 és 73 év közötti személyek voltak, egyenruhások és civilek egyaránt. A sérültek közül többnek az állapota válságos. „Nyolcan sérültek meg, köztük Scot Williams rendőrtiszt, akit meglátogattam az este, jó állapotban van. Két másik civilt is meglőttek, relatíve kis sérülésük van. A másik öt sérült sokkos állapotban van, fejsérülést vagy mellkassérülést szenvedett” – számolt be Vincent Gray polgármester.

Barack Obama tragédiának és gyáva tettnek nevezte a lövöldözést. „Gondolunk és imádkozunk mindazokért, akit ez a tragédia érint. Köszönjük szolgálatukat. Az áldozatok családjai mellett állunk. Szeretetünkre és támogatásunkra van szükségük” – nyilatkozta az Egyesült Államok elnöke.

A hatóságok a környéken lakóknak lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, de mivel tettestárs nem volt, enyhítettek az intézkedéseken.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!