2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Egy nyugati katonai csapásért fohászkodnak

2013. augusztus 30., péntek 17:27, frissítve: szombat 08:41

Eddig több mint kétmillió ember menekült el a polgárháború sújtotta Szíriából. Az ENSZ menekültügyi vezetője arra kérte a környező országokat, hogy hagyják nyitva határaikat az emberek előtt. A Szíriából elvándoroltak egy nyugati katonai csapásban bíznak még mindig.

A Törökországban élő szír menekültek csalódottságuknak adtak hangot a csütörtöki brit parlamenti szavazás után. „Kikövezik az utat a szíriai vérengzések előtt, és nem érdekli őket a családunk, a gyermekeink és az emberi jogok általánosan” – mondta egy szír menekült.

Néhány menekült azért még reménykedik egy lehetséges katonai beavatkozásban. „Bármilyen katonai beavatkozást támogatunk a szíriai rezsim ellen, mert a hatalom vegyi fegyvereket alkalmazott ellenünk, és gyermekeket, asszonyokat gyilkoltak meg. Ezért támogatunk mindenféle támadást” – közölte egy szíriai férfi.

A szírek egy része Libanonba menekült a háború elől. „Mi támogatjuk a beavatkozást, mert az Aszad-rezsim egy-két hónapon belül megszűnik egy ilyen támadás után. Akkor is támogatjuk a nyugati csapást, ha utána a nemzetközi közösség ott marad megfigyelőként” – mondta egy másik menekült.

Becslések szerint több mint kétmillió szír hagyta el az országot eddig. Az ENSZ menekültügyi vezetője arra szólította fel a környező országokat, hogy hagyják nyitva határaikat a menekültek előtt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!