2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Dzsudzsák: Szívünket-lelkünket ki kell tenni

2013. október 7., hétfő 20:05, frissítve: szombat 14:50

A hollandok elleni játékkal próbálja visszaszerezni a szurkolók bizalmát a magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti együttes jelenleg második helyen áll a világbajnoki selejtezőcsoportjában, de ahhoz, hogy biztosan a pótselejtezőt érő második helyen végezzen, bravúrra van szüksége.

Két mérkőzés, hat pont – ezek a magyar válogatott reményei a hátralévő két világbajnoki selejtezőmérkőzésre. A játékosok és a kapitány is elismeri: a hollandok elleni mérkőzésnek nem a magyar válogatott az esélyese. „Tisztában vagyunk, hogy a legutóbbi világbajnokság döntős csapata otthonában kellene a győzelmet kivívnunk, és papírforma szerint erre kicsi az esély, de azt a keveset nagyon szeretnénk a kezünkben tartani” – mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A magyar válogatott jelenleg a második helyen áll a selejtezőcsoportjában. A románoktól elszenvedett bukaresti vereség után a szurkolók elfordultak a nemzeti csapattól. A bizalmat a hollandok elleni kemény játékkal szeretné visszaszerezni a válogatott. „Ha tényleg azt látják tőlünk, amit utólag elfogadva megértettünk, és igenis hiányolták tőlünk azt, hogy szívünket-lelkünket kitegyük, és akkor mégis csak visszatérek arra a román meccsre. Ugye, ezt hiányolták, azt az alázatot és akaratot, a meghalást a pályán. Én azt mondom, ha pénteken – bár azzal is tisztába kell lenni, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, tehát nem lehet azt várni tőlünk, h 3–0-lal fogunk hazajönni, de azt mondom, ha igenis mindent megteszünk ennek érdekében, és utolsó percig szívünket-lelkünket kitesszük, akkor nem fognak csalódni bennünk. De nyilván nagyon nehéz mérkőzés lesz, ha az egész csapat száz százalékot fog nyújtani szerintem az is kevés egy világsztárokkal teletűzdelt csapat ellen” – vélekedett Dzsudzsák Balázs.


Koman Vladimir szerint a válogatott nem szolgált rá a szurkolók bizalomvesztésére. „Felépítettünk valamit, és egy mérkőzés, ami nem úgy jött össze, ahogy mindenki elvárta, amit teljes mértékben mindenki sajnál most már, de lerombolni azt szerintem annyira nem korrekt. A bizalmat nekünk ennyire nem szabadott volna elveszíteni, mint amennyire egy ország, amennyire az én összes barátom és ismerősöm éreztette velem a mérkőzés után, hogy jaj hát akkor most mi lesz? Hát mi lesz? Másodikok vagyunk, megvan az esély, most akkor próbáljunk meg tényleg saját erőnkből kijutni a világbajnokságra, tehát én helytelennek tartom azt, hogy egy mérkőzéssel elvesztettük egy ország bizalmát.”

A Rodánál légióskodó Németh Krisztián elmondta: hiába jutottak ki a hollandok a vb-re, információi szerint nem tartalékolnak majd a mérkőzésen, mivel a világranglistán jelenleg a kilencedikek, és ahhoz, hogy a vb-sorsolásnál kiemeltek legyenek, a legjobb nyolc között kell lenniük.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!