2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Deutsch semmit nem bánt meg

2015. június 7., vasárnap 21:05, frissítve: szerda 12:20

Nem bánta meg Deutsch Tamás, hogy vissza nem térítendő támogatást javasolt a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökségének a szervezet pénzéből. A bizottság alelnöke még májusban ismerte el, hogy az ő ötlete alapján kapott hárommillió forintot Gömöri Zsolt hitele végtörlesztésére.

Deutsch Tamás a Hír TV-nek azt mondta: most is és a jövőben is kisegítené a szervezet pénzéből a vezetőséget, de a sportolóknak ugyanez a támogatás nem jár. „Munkavállaló által igénybe vehető támogatás a munkavállalónak jár. A sportolók nem munkavállalói, sem a parasportolók, sem az évsportolók sem az MPB-nek, sem a Magyar Olimpiai Bizottságnak, tehát ilyen típusú segítséget nem tudnak kapni” – mondta az alelnök.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a szervezet elnökségi ülése után, csütörtökön azt mondta, ő maga kérvényezte írásban, hogy a bizottság járuljon hozzá a végtörlesztéséhez. „Az elnökség a közgyűlésnek indítványozza a bizalmi szavazást. A bizalmi szavazás alapján minden elnökségi tag, én is, készek vagyunk a felajánlásra. A paralimpiai bizottság eddig is demokratikusan működött, és a jogállamiság szerint jár el” – mondta.

A Magyar Sport Házában tartott ülésen egyébként nem tudták kideríteni, hogy ki határozott a hárommillió forintos munkáltatói támogatásról.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!