2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Csúfos vereség az északírek ellen

,

2014. szeptember 8., hétfő 11:30, frissítve: hétfő 15:24

Történelmi vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén. Az északírek 2–1-re nyertek a Groupama Arénában, korábban még sosem győzték le a magyar csapatot.

A telt házas mérkőzésen a magyarok Priskin Tamás fejes góljával még megszerezték a vezetést, a vendégek azonban hat perccel később egyenlítettek, majd a 88. percben Vanczák Vilmos öngólja révén megszerezték a győztes gólt. A találkozó utolsó 10 percét emberhátrányban játszotta a válogatott, mert Lipták megsérült, a szövetségi kapitány pedig már korábban elhasználta a cserelehetőségeket. Pintér Attila szerint ez is közrejátszott a vereségben.

– Megvoltak a lehetőségeink, én úgy érzem, meg is tudtuk szerezni a vezetést, de mint a felkészülési mérkőzéseinken hatvan perc, most hetven perc után mintha kihúzták volna a dugót. Ilyen mérkőzéseken kilencven percig végig kell tudni koncentrálni, és végig kell tudni olyan játékot produkálni, hiszen 0–0-nál, úgy gondolom, az északír csapatnak nem voltak lehetőségeik. Óriási hibáinkból kaptuk a gólt, ami, úgy gondolom, nem volt benne az északír válogatottban, illetve ilyen mérkőzésen tíz percet emberhátrányban játszani, erre senki nem lehet felkészülve – fogalmazott Pintér Attila.

A válogatott csapatkapitánya szerint nem voltak jobbak az északírek, két helyzetük volt, de mindkettőt berúgták.

– Bántani kell ilyenkor egy picit a csapatot, mert azt mondom, aki egy Eb-selejtezőn hazai pályán megszerzi a vezetést egy nagyon szervezetten védekező csapat ellen, annak az utolsó kilenc percben kötelessége, hogy megnyerje ezt a meccset. Ezért beszéltem én a hét elején azt, hogy óriási lehetőség előtt áll a társaság, hiszen itt nüanszok döntenek, és ez egy olyan csoport, ahol senki nem jobb a másiknál. Ez az északír válogatott semmivel nem volt jobb, sőt, ha mondhatom, százszázalékosan használta ki a helyzeteit: kétszer jöttek át igazából, ha nem is a térfélre, hanem a tizenhatoson belülre, és két gólt rúgtak. Erre nagyon oda kellett volna figyelnünk – fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

Csányi: A nézők többet érdemeltek volna

Az MLSZ elnöke szerint is csalódást keltő volt a magyar labdarúgó-válogatott teljesítménye. Csányi Sándor a Prima Primissima-díj hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a 20 ezer néző többet érdemelt volna. Szerinte nehezen pótolható három pontot veszített el a nemzeti csapat. Bár kiemelte, kevés az idő a változtatásra a románok elleni meccsig, a kapitány mellett nem állt ki egyértelműen. A szövetségi kapitány jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt: ez alaposabb kiértékelést kíván.

A magyar válogatott csoportellenfelei közül a románok 1–0-ra győzték le a görögöket idegenben, míg Finnország 3–1-re nyert a Feröer szigetek ellen.

Forrás: Hír TV / MTI

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!