2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bogárdi Szabó: Az ember szeretné elfelejteni, hogy van Isten

2015. május 24., vasárnap 14:59, frissítve: vasárnap 17:39

Egykor az emberek egy nyelven beszéltek és értették egymást, a szó kötötte össze őket. Ma viszont már nem a szó, hanem a lélek lehet az összekötő az emberek között, erről beszélt az ünnepi istentiszteleten Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

Pünkösdi igehirdetésében hangsúlyozta: ma az egyik zavarodottság az, hogy az emberek elkezdik nem érteni egymást, ezért elkülönülnek, falakat emelnek, népek és országok fordulnak szembe egymással. Szerinte pünkösdkor Jézus a hívek eszébe juttatja mindazt, amit ő tanított.

„Látjátok, kedves testvérek! Zavarból is kétféle van. Van egy megzavarodása az embernek, amikor elkezdjük nem érteni a másikat, amiből csak baj lesz, amiből csak elkülönülés lesz, ami miatt csak falak épülnek, ami miatt népek és országok elszakadnak egymástól, sőt szembefordulnak egymással. És van egy másik fajta megzavarodottság, ez a pünkösd zavara, nem a Bábel zavara. Hogy hogy értjük? Hát úgy, bejelentkezett az Isten. Most ő szól” – mondta Bogárdi Szabó István.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!