2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

BMW-gyár épül, a Siemens pedig beszáll a Paks II-be?

2015. február 3., kedd 20:56, frissítve: szerda 11:51

Nem erősítette meg Magyarország élőben című műsorunkban Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke a magyarországi német beruházások tervezetéről megjelent lapértesüléseket.

A Vs.hu internetes portál magyar kormányközeli és német gazdasági forrásokra hivatkozva azt írta, több ipari beruházásról is megállapodhatott a miniszterelnök és a német kancellár hétfői találkozóján. A cikk szerint a felek megegyeztek, hogy a Siemens beszáll a Paksi Atomerőmű bővítésébe, a német cég a menedzsmentben vállalna szerepet, illetve technológiát is biztosítana a beruházáshoz. A portál úgy tudja, egy német–francia konzorcium nyerheti el a Magyar Honvédség helikopterbeszerzését, az Airbus harminc járművet szállítana 172 milliárd forint értékben. A cikk szerint a Mercedes is bővíti kecskeméti gyárát, és napirendre került egy magyarországi BMW-gyár építése is konkrét helyszín megjelölése nélkül.

„Semmilyen ilyen találgatást nem fogok tudni megerősíteni, nemcsak azért, mert nincs róla információm, de még ha lenne sem tenném, mert nyilván, ha ilyen megállapodás ezen a találkozón létrejött volna, akár máskor, akkor megfelelő időben azt a kormány közzétenné. De ilyenekről vagy erről egyébként nekem nincsenek információim” – reagált kedd esti műsorunkban Gulyás Gergely.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!