2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Bíróság: nem előre megfontoltan lőtt Pistorius

2014. szeptember 11., csütörtök 18:30, frissítve: szerda 12:22

Oscar Pistorius nem előre megfontoltan lőtte agyon barátnőjét - állapította meg a dél-afrikai bíróság. A törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölésért még elítélheti a paralimpikont, de a végleges ítélethirdetést elnapolták.

Rendőrök törtek utat a riporterek között Oscar Pistoriusnak. A paralimpikont barátnője meggyilkolásával vádolják. 2013 februárjában, Valentin-napon lőtte agyon a nőt a zárt fürdőszobaajtón keresztül.

Pistorius azt állítja, hogy betörőnek hitte a barátnőjét. A dél-afrikai ügyészség nem tudta bizonyítani a szándékosságot, vagyis azt, hogy a rövidtávfutó tudatosan végzett a nővel egy veszekedés után.


„A bizonyítékok arra utalnak, hogy amikor a vádlott többször belelőtt az ajtóba, azt hitte, az elhunyt a hálószobában tartózkodik, és a mellékhelyiségben betörők bujkálnak” – fogalmazott Thokozile Masipa az ügy bírája.

Így Pistorius legfeljebb gondatlanságból elkövetett emberölésért, engedély nélküli fegyverhasználatért és lőszerbirtoklásért mehet börtönbe, de a bíró elnapolta az ítélethirdetést.

A 27 éves atlétát a büntetőper előtt az egyik legsikeresebb dél-afrikai sportolóként ünnepelték. Rövidtávfutásban hatszor szerzett paralimpiai aranyérmet, a 2012-es londoni olimpián ő lett az első paralimpikon, aki ép sportolókkal versenyzett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!