2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A világsajtó megszállta az olasz kisvárost Berlusconi miatt

2014. május 9., péntek 12:15, frissítve: vasárnap 10:41

Idősek otthonában dolgozik Silvio Berlusconi. A volt olasz miniszterelnök pénteken kezdte meg büntetésének letöltését. A 77 éves politikust adócsalásért ítélték el még tavaly augusztusban. Egy évig hetente egyszer kell segítenie a betegek ápolásában.

A Szent Család idősek otthona a Milánóhoz közeli Cesano Bosconéban található. Itt kezdte meg büntetése letöltését az egy év közmunkára ítélt Silvio Berlusconi. A volt olasz kormányfő heti egy nap, négy órában segít az itt ápolt Alzheimer-kóros idős betegeken. A kisvárost megszállta a világsajtó, a több száz tévéadó között még az al-Dzsazíra is élőben közvetítette Berlusconi érkezését. Az intézmény dolgozói közül nem mindenki örül a politikusnak.

– Önkéntes vagyok ebben az intézményben. Szerintem eltúlzott ez a felhajtás Berlusconi érkezése körül. Nem azért jön ide, mert segíteni akar az Alzheimer-kóros embereken, hanem azért, mert erre kényszerítették – mondta az egyik önkéntes.

Berlusconi büntetését áprilisban mérsékelte börtönről közmunkára a milánói bíróság, jó magaviselet esetén pedig csak tíz és fél hónapig kell az intézményben dolgoznia. A 77 éves egykori miniszterelnököt adócsalás miatt ítélték el még tavaly augusztusban. Az ügy miatt szenátori székétől is meg kellett válnia, a Hajrá Olaszország pártot viszont ő vezeti majd a május 25-ei európai parlamenti választásokon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!